NAJAVA

Napadi na ministre jajima, milijekom do kraja tjedna

Jaja
02.09.2013.
u 15:33

- Biti ćemo uporni u ovim iznenadnim napadima jajima, mlijekom i drugim poljoprivrednim proizvodima - rekao je Nedžad Bićo

Koordinator Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Nedžad Bićo najavio je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da će članovi ovog saveza danas pred zgradom Vlade FBiH gađati jajima ministra financija Antu Krajinu i njegove pomoćnike zbog neisplaćivanja poticaja. 

- Jutros sam nazvao Ministarstvo financija da provjerim da li je bilo isplata poticaja, jer su obećali da će isplaćivati pet do sedam milijuna KM tjedno da bi ispoštovali rok do rujna, ali mi je pomoćnik ministra Pero Ivošević opsovao i rekao da poticaje tražim od Lijanovića, te da ih više ne smijem zvati - tvrdi Bićo. Naglasio je da je prije dva tjedna uplaćeno 3,7 milijuna KM za poticaje u Zapadnohercegovačkij i Hercegbosanskoj županiji, a još treba biti isplaćeno 5,5 milijuna KM. 

- Tih 3,7 milijuna KM je sve što je isplaćeno za poljoprivredne poticaje iz 2013. a proračunom je za te namjene predviđeno 68 milijuna KM. Sada se mi pitamo, tko to zarađuje pare i puni proračun ako ne poljoprivreda? Da li je Pero Ivošević zaradio plaću koju prima, da li je na rubu egzistenicije i kasni li mu plaća sedam mjeseci? Uostalom, tko je on da proračunskim novcem raspolažete kao sa svojim - pita Bićo. 

Po njegovim riječima, isplata poticaja kasni zbog političkih igara ministara koji se međusobno ne podnose, a zbog toga ispaštaju građani i, u ovom slučaju, poljoprivrednici. 
- Za organizaciju masovnih prosvjeda više nismo sposobni jer su poljoprivrednici u takvom stanju da većina ne može platiti ni put do Sarajeva, ali zato ćemo biti uporni u ovim iznenadnim napadima jajima, mlijekom i drugim poljoprivrednim proizvodima - rekao je Bićo. On je precizirao da će gađanje jajima koje počinje danas trajati tokom čitavog tjedna, jer je to metoda koja se dosad pokazala kao najdjelotvornija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?