na rumunjski način

Namještanje: Rezultati dvije nogometne utakmice 36:2 i 33:1!

'22.12.2010., Kantrida, Rijeka - Humanitarna nogometna utakmica, Vatreni \'90 - Veterani Rijeke, povodom 20 godina od utakmice Hrvatska - Rumunjska. Teren pod vodom.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
18.06.2012.
u 14:28

U sjeni odigravanja Europskog prvenstva rumunjski nižerazredni nogomet još jednom se pokazao u svome pravome svjetlu.

Naime, u zadnjoj utakmici kola na dvije utakmice zabilježeni su rezultati od 36.2 i 33:1!

S ovim košarkaškim rezultatima slavile su momčadi Vointa i Pujesti koje su se mešusobno borileza preostalo mjesto u višem rangu natjecanja a koje su u zadnje kolo ušli bodovno poravnati. Pri tome je momčad Pujesti imala lošiju gol razliku za šest golova. U zadnjem kolu oni su zabilježili pobjedu od čak 36:2 ali im niti to nije bilo dovoljno jer je momčad Vointe zabilježila pobjedu od 33:1.

Nogometni savez Rumunjske odlučio je da četiri tima uključena u namještanje utakmice suspendira i da tako dozvoli momčadi Unireja da se bori za viši rang natjecanja. Međutim, i ta momčad je zadnje kolo odigrala utakmicu koja je završila rezultatom 7:7 tako da je sada nepoznato koji su slijedeći koraci saveza. Komentirajući za medije pobjedu od 33:1 vlasnik momčadi Vointe Konstantin Kirstea rekao je da njegova momčad nije namjestila rezultat nego da su igrači imali veći motiv zbog obećanih premija. - Odlično, sada cijela zemlja zna za nas. Publicitet se ne dijeli na loš ili dobar.

Nismo platili gostima da nas puste, moji dečki su imali premije od 12 uvra ako pobjede!  Za razliku od nas, Pujesti je platio rivale 2.200 eura. To je prava mafija, a ne ovo što smo mi učinili, rekao je Kirstea. I trener momčadi Tase Laptoju imao je objašnjenje za pobjedu u kojoj su na gotovo svaka dva minuta postizali po jedan zgoditak.

- Moji igrači su pričali sa gostujućim igračima i pitali su ih da ih puste, ali tek nakon što smo čuli da Pujesti vodi sa velikom razlikom na poluvremenu. Mi ni nemamo novce da potplatimo protivnike. Odlučili smo da igramo po njihovim pravilima, pa nismo mi glupi, rekao je Laptoju.

Novinari u Rumunjskoj su ove dvije utakmice već počeli uspoređivati sa slučajem od prije nekoliko godina kada je Velibor Džarovski namjestio dvije utakmice niže makedonske lige. U te dvije utakmice zabilježene su dvije pobjede od 134:1 i 88:0!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?