PONIŠTENO

Namještaju se mjesta za Nadzorni odbor HT-a Mostar

mobiteli telefoniranje
VL
12.10.2011.
u 09:22

Nastavak bahatosti i nezakonitih odluka platformaša. Poništili natječaj jer se nisu prijavili ‘njihovi’ kandidati

Nevjerojatan propust počinili su platformaši kada su shvatili kako se na natječaj za novi Nadzorni odbor Hrvatskog telekoma iz Mostara nisu prijavili njihovi kadrovi od povjrenja ili pak nisu uspjeli donijeti sve potrebne dokumente kako bi zadovoljili formalne razloge da sljedeće četiri godine dobivaju naknade na osnovi članstva. Protekloga tjedna, 4. listopada istekao je mandat nelegalno imenovanom ‘privremenom’ Nadzornom odboru HT-a upravo na dan kada su donijeli posljednju odluku oko smjene Vilima Primorca s čela HT-a Mostar i povratka na šestomjesečno razdoblje Stipe Prlića.

Od tada je praktično HT Mostar bez nadzornog odbora, što ne brine suviše platformašku vlast. No, zabrinula ih je činjenica da se na očito namješteni natječaj za Nadzorni odbor HT-a Mostar nisu prijavili stranački kadrovi iz stranaka platforme. 
Naime, privremena predsjednica Skupštine HT-a Mostar Irma Memić-Ombašić i zaposlenica Ministarstva prometa i veza je posljednjih dana telefonski pozivala sve prijavljene kandidate osobno te im priopćila kako je poništen natječaj za izbor članova Nadzornog odbora. Razlog za to je, kako se doznaje, što se nitko od ‘njihovih’ nije javio ili pak prema tumačenju našega izvora nije uspio završiti odgovarajući fakultet u vremenu od 4. kolovoza, od kada je imenovan nezakoniti Nadzorni odbor, do 4. listopada ove godine kada im je istekao mandat. Valja reći da će HT Mostar još najmanje mjesec i pol biti bez nadzornoga odbora.

Time se samo nastavljaju provoditi nezakonitosti u Ministarstvu prometa i veza te potvrđuju raniji navodi o vlasti kojoj je cilj zadovoljiti apetite svojih pristaša pa čak i po cijenu da cijelo poduzeće zbog toga trpi. Zanimljivo je kako su ranije promijenjeni uvjeti natječaja prema kojemu se i s višom školskom spremom moglo ući u Nadzorni odbor HT-a Mostar, iako to nije slučaj nigdje ni u jednom državnom nadzornom odboru. No, može u HT-u Mostar u kojemu je i sama gospođa I. Memić imala više sklopljenih ugovora o djelu, za što je dobivala dodatnu stimulaciju za rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?