Promjene u zemlji

Nakon višednevnih oštrih rasprava Srbija dobila novu vladu

Parlament Srbije
screenshot/Youtube
03.09.2013.
u 07:28

Glasovanju je prethodila trodnevna oštra rasprava. Nova Vlada Srbije ima 18 ministarstava, jedno više nego prethodna jer je resor privrede i financiranja razdvojen.

Narodna skupština republike Srbije sinoć je, nakon višednevne rasprave, izabrala novu, rekonstruiranu Vladu. Za Vladu je podiglo ruke 134 zastupnika, njih 65 je bilo protiv, a 51 suzdržan.

Predsjednik Skupštine izjavio je kako nije bilo zastupnika koji nije htio glasovati, piše B92.

Nakon izglasavanja ministri su položili zakletvu.

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije, tekst je zakletve koju su ministri izgovarali.

Glasovanju je prethodila trodnevna oštra rasprava. Nova Vlada Srbije ima 18 ministarstava, jedno više nego prethodna jer je resor privrede i financiranja razdvojen.

Predsjednik Vlade Ivica Dačić naveo je da su novi zadaci rekonstruirane vlade da se Srbija ubrza i da se promijeni, a ne da bude taoc međustranačkih sukoba i političkih podjela, da se nje napravi modernija, efikasnija, sigurnija, uređenija i bogatija zemlja.

Vlada, precizirao je Dačić, treba realizirati "novu viziju" Srbije, koja se temelji minimumu socijalne zaštite, konsolidaciji javnih financija, korporatizaciji privrede i smislenoj zakonskoj regulativi.
Među prioritetima Vlade su i eurointegracije i ekonomski oporavak.

>>Najviše inozemnog novca u Srbiju stiže iz Hrvatske

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije