SDS

Nakon skidanja zabrane, Šarović se vraća u politiku

sarovic
VL FOTO
11.07.2011.
u 10:17

Šarović: Uvjeren sam da će ulazak svih nas smijenjenih dati novi rejting SDS-u

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) jednoglasno je odlučio bivšeg srpskog člana Predsjedništva Mirka Šarovića, kojeg je visoki predstavnik u BiH prije nekoliko godina smijenio s te dužnosti zbog afere “Orao”, vratiti u ovo najviše stranačko tijelo. Povratak Mirka Šarovića u politički život BiH stigao je nakon nedavnog skidanja zabrane bavljenja političkim djelovanjem koju je donio sadašnji visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Politički savjet SDS-a

Uz Mirka Šarovića, SDS je odlučio u Glavni odbor stranke vratiti i Milenka Stanića, Đoju Arsenovića, Milovana Bjelicu, Dragomira Vasića i Acu Savića, kojima je također nedavno sankcije skinuo visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Prema tvrdnjama predsjednika SDS-a Mladena Bosića, ovo kadrovsko pojačanje veliki je dobitak za stranku, koja je, kako je naveo, nezaobilazan faktor i u RS-u i u BiH. Bosić je na sjednici u Prijedoru istaknuo da je GO SDS formirao Politički savjet stranke, koji čine eminentni i stručni ljudi, a među kojima ima i onih koji su bili pogođeni sankcijama visokog predstavnika, ali i onih koji nisu u SDS-u, ali čija su stručnost i iskustvo dragocjeni za stranku. Potpredsjednik SDS-a Siniša Gatarić naglasio je da SDS čvrsto stoji pri svom ranijem stajalištu da je jedini mogući način funkcioniranja BiH - daytonska BiH, koja se sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Šarović kreće u akciju

“Pokušaji promjene tog principa koji dolaze iz Sarajeva nisu prihvatljivi i u idućem razdoblju SDS će sudjelovati sa zastupnicima iz RS-a u skupštini BiH, kao i u ostalim tijelima, prije svega sa SNSD-om, ali i s ostalim srpskim predstavnicima”, naglasio je Gatarić. GO SDS izrazio je zabrinutost zbog ekonomske i socijalne situacije u RS-u jer su, kako tvrde, fondovi i proračuni sve prazniji. Mirko Šarović, bivši predsjednik RS-a i srpski član Predsjedništva BiH, izjavio je da je s velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da se nakon, kako je rekao, nerazumnih i nepravednih sankcija vrati u GO SDS. “S posebnim zadovoljstvom, kao i ostali uključeni, prihvatio sam ulazak u GO SDS, što smo danas i proglasili službenim. Uvjeren sam da će ulazak svih nas smijenjenih dati novi impuls, kvalitetu u radu i rejting SDS. Nijednog trenutka nisam dvojio jer sam dijete SDS i sve što sam značajnije postigao u životu, postigao sam uz pomoć ove stranke koja me kandidirala na značajne dužnosti”, rekao je Šarović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?