rim

Nakon Kosog tornja u Pisi i rimski Koloseum se počeo naginjati

'An empty Fori Imperiali street in front of ancient Colosseum is seen in Rome during the Euro 2012 final soccer match between Italy and Spain July 1, 2012.  REUTERS/Stefano Rellandini ( ITALY - Tags:
Reuters/Pixsell
30.07.2012.
u 10:25

Koloseum je 40-ak centimetara niži na južnoj strani u odnosu na sjevernu, a nagib je primijećen još prije godinu dana

Nakon Kosog tornja u Pisi i drevni rimski Koloseum počeo se naginjati. Naime, povijesni amfiteatar u kojem su se borili gladijatori u doba Rimskog carstva za 40-ak je centimetara niži na južnoj strani u odnosu na sjevernu, piše Reuters.

Vlasti su se odmah počele pitati treba li Koloseum obnavljati, a stručnjaci su lagani nagib primijetili još prije godinu dana te ga promatraju zadnjih nekoliko mjeseci.

Rossella Rea, direktorica 2000 godina stare građevine, kazala je kako su zatražili od rimskog sveučilišta La Sapienza i geološki institut IGAG da naprave studiju o ovom fenomenu. Istraživanja bi trebala biti gotova u roku od godinu dana, a uključit će i utjecaj prometa na obližnjim cestama na amfiteatar.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?