teško opečen

Nakon 4 mjeseca i 18 operacija dječak (15) se probudio iz kome

Operacija
08.10.2012.
u 09:19

Dječak je nakon nesreće operiran čak 18 puta te je pet puta išao na transplantacije kože. Nju su mu liječnici skidali s glave i transplantirali na opečena mjesta.

15-godišnji Mario, kojem je vatra opekla 56 posto tijela, nedavno se probudio nakon četiri mjeseca umjetne kome. Iako tri četvrtine ljudi s teškim opeklinama trećeg stupnja ne uspije preživjeti jer dobiju trovanje krvi, Mario ga je nekom srećom uspio izbjeći. Dječak je, piše Bild, stradao u svibnju ove godine kada je s prijateljima pored Rajne u blizini Kolna pekao roštilj. Tada je jedan od njegovih prijatelja prolio bocu alkohola, a buknula vatra zahvatila je Maria koji se našao u blizini.

Dječak je nakon nesreće operiran čak 18 puta te je pet puta išao na transplantacije kože. Nju su mu liječnici skidali s glave i transplantirali na opečena mjesta. Preživio je i jaku alergijsku reakciju od koje mu je ruka natekla do veličine rukometne lopte. Iako više ne trpi bolove, doživotno mora nositi posebno odijelo koje mu štiti kožu.

- Nitko ne zna kako je došlo do nesreće. Mario je sjeća kako je netko rekao da će napraviti logorsku vatru, a njegovi prijatelji kasnije su davali različite izjave. Iako sam podigla prijavu, nije sigurno da će dječak koji je optužen biti i kažnjen jer policija ne može sa sigurnošću tvrditi da je riječ o kaznenom djelu, a ne nesreći - kazala je Mariova majka Anke (44) te dodala kako je mladićevo tijelo puno ožiljaka koji će mu, što bude stariji, sigurno sve više i više smetati.

>>U rodilištu bebu opekli vodom, dobila opekline 2. i 3. stupnja

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije