nastavak sukoba

Najmanje 7 poginulih u napadu bombaša samoubojice u Bagdadu

bagdad
AFP
26.12.2011.
u 10:23

Pobunjenici su napali ministrstvo unutarnjih poslova zbog najavljenog uhićenja sunitskog potpredsjednika

Najmanje sedam osoba je poginulo, a još 34 su ozlijeđene u napadu bombaša samoubojice na ministarstvo unutarnjih poslova u Bagdadu. Eksplozija automobila dogodila se samo nekoliko dana nakon što je u prošlotjednom valu eksplozija u Bagdadu poginulo najmanje 72 osobe. Bio je to prvi organizirani napad na šijitska naselja nakon sukoba između iračke šijitske vlade i sunitske opozicije samo nekoliko dana nakon povlačenja američkih snaga.

Bombaš samoubojica dovezao se automobilom ispred ministarstva, javlja Reuters, te detonirao bombu koja je ubila najmanje sedam osoba i izazvala požar obližnjih vozila u središtu Bagdada.

Neimenovani policijski dužnosnik smatra kako su pobunjenici napali mistarstvo unutarnjih poslova zbog najave kako će sunitski potpredsjednik Tareq al-Hashemi biti uhićen. Al-Hashemi je napustio Bagdad i sklonio se u irački Kurdistan odakle neće biti izručen vladi. Uravo nalog za uhićenje sunitskog podpredsjednika izazvao je val nasilja.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?