Idemo na more

Najjeftinije iz Čapljine za 8 KM, najskuplje iz Travnika za 16 KM

Plaža
09.07.2012.
u 09:38

Tri ili četiri dana rezervirana su za jednodnevne odlaske na more

Kalendarski početak ljeta i završetak školske godine mnogi su već iskoristili za odlazak na neku od plaža Jadranske obale. Kao najlakše rješenje, poseže se za jednodnevim izletima, pretežno na plaže Makarske rivijere, bez dodatnih briga o parkiranju automobila, prijelazima preko granice i plaćanju goriva koje je u stalnom porastu.

Mladi za autobus

Zato su i prijevozničke kuće i ove godine posegnule za organizacijom takvih jednodnevnih izleta, Cijena autobusne karte od Gruda do Makarske je 12 KM. Polazak je u 7 sati ujutro ispred Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama, a oni koji putuju mogu uživati u cjelodnevnom kupanju na prekrasnoj Makarskoj rivijeri. Zbog gužvi, često iz Gruda idu i po dva autobusa, a nekad i više. Posušani, posebice mlađi, kreću na more i plaže u velikom broju svakog ljeta pa tako i ovoga. Posušje-bus redovito, organizira nedjeljom izlet na Makarsku rivijeru za 12 KM. Polazak je ujutro u 8 dok je povratak u 18 sati. Najveći broj mladih Brotnjaka ovog će se ljeta odlučiti za jednodnevne izlete vlastitim automobilima do nekog od mjesta na Makarskoj rivijeri. Brojni Čitlučani imaju prigodu autobusima privatnih prijevoznika odlaziti na jednodnevne izlete do Zaostroga, Podgore, Tučepa i Makarske. Autobusi iz Čitluka voze subotom, nedjeljom i blagdanom rano ujutro, a vraćaju se navečer uz cijenu povratne karte od 15-ak maraka po osobi. Ljubuški prijevoznik Autotransport već nekoliko godina pruža usluge prijevoza na more tijekom vikenda. To se prakticira dok traje sezone kupanja, a ove godine su već započeli s “turama” već krajem prošlog mjeseca. - Vozimo u Makarsku, autobus polazi s kolodvora u Ljubuškom u 7 sati, povratak je u 19 sati. Zasad idemo samo nedjeljom, a ako bude zainteresiranih ići ćemo i subotom. Pretežito našu uslugu koriste đaci, bude ih od 20 do 50, ovisi o jeku sezone. Cijena je 12 KM, mislimo da je to prikladno. Mi stojimo našim građanima na usluzi, uvijek smo spremni na suradnju, voljni smo uključiti i dva autobusa ako bude potrebno, nitko neće ostati, svatko će imati svoje sjedalo, kaže Ivan Kraljević, direktor Autotransporta Ljubuški. Čapljinci, prema informacijama koje smo dobili iz Autoherca, mogu svakodnevno ići do Neuma, i to po cijeni povratne karte od 8 KM, a polazak je svaki dan u 10.15, dok je povratak iz Neuma u 18 sati. Imaju i svakodnevne relacije prema Splitu.

Brojni gradovi

Kolodvor na istočnoj strani Mostara nudi mogućnost odlaska na more svake srijede, subote i nedjelje u Gradac, Zaostrog i Drvenik po cijeni povratne karte od 10 KM. Polazak je u 7 ujutro, a povratak u 18 sati. Kolodvor u zapadnom djelu Mostara nudi putovanja srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom na Makarsku rivijeru po cijeni od 15 KM. Svake godine za Širokobriježane autoprijevoznik Miškić bus nudi jednodnevne izlete u Makarsku i to svakog četvrtka, subote i nedjelje po cijeni od 12 KM. Polazak je u 6.30, a povratak je u 18.30 sati. I Tomislavgrađani koriste jednodnevne izlete prema Makarskoj. Kako su nam kazali iz Autoprijevoza Ćićko, dosadašnjih godina išlo se srijedom, subotom i nedjeljom. Cijena povratne karte je 10 KM. Polazak je u 8 sati iz Tomislavgrada, dok je povratak u 19 sati iz Makarske. Prošle godine na jednodnevne izlete na Jadransko more iz Srednjobosanske županije vozio je samo bus prijevoznik Travnik-Trans. Povratna karta iznosila je 16 KM. Od ovog mjeseca počeli su s organizacijom jednodnevnih izlete na Jadran. - Mi nikada nismo organizirali jednodnevne izlete na Jadransko more prije prvog tjedna mjeseca srpnja. Tako je i ove godine. Moram također reći da samo sirotinja ide na Jadran na jedan dan. Oni koji imaju novac imaju i automobile, izjavio je Ale Hodžić vlasnik Travnik-Transa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?