Raspisan natječaj

Najjači pomak prema očuvanju Sveučilišta

Dom
13.12.2012.
u 10:12

Vlada RH obećala je pomoći projektu na način da će snositi 80% troškova raspisivanja i provedbe natječaja za idejni projekt, koji iznosi 60.000 kn

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru upustio se u novi projekt vrijedan 12 milijuna maraka. Naime, raspisan je natječaj za izradu projekta izgradnje trećeg paviljona SC-a.

Prvi korak

Cilj je da se provedbom natječaja prikupi što više idejnih projekata, na osnovi kojih bi se tražila lokacijska dozvola, što bi naposljetku dovelo do gradnje trećeg paviljona SCM-a. Natječaj je raspisan za izradu projekta studentskog kompleksa u sklopu već postojećeg. Kompleks bi trebao sadržavati 100 smještajnih soba s kupaonicom, dvoranu za male sportove i bazensku dvoranu. Na ostvarenju projekta već se polako počelo raditi, učinjen je jedan korak a to je da je uvršten u regulacijski plan grada za ovo područje. Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić kazao je da je riječ je o projektu koji će donijeti prvenstveno gradu Mostaru i mostarskom Sveučilištu zavidan imidž u široj regiji, ali i ekonomsku isplativost i profitabilnost. “Mi ne radimo spomenik, nego projekt koji će imati ekonomsku isplativost, projekt će moći sam vraćati kredite i bit će sam održiv, s time da ovaj objekt proširujemo kapacitet, izlazimo u susret studentima. Omogućavamo svim studentima, ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji da mogu doći studirati tu. Ovdje se pruža jedinstvena mogućnost studiranja, na jednom mjestu imate smještaj, prehranu, bazen, dvoranu, blizinu Sveučilišta i fakulteta, fitness i sve ostalo što ima SC Mostar”, kazao je ravnatelj Mikulić. Važno je spomenuti i podršku Vlade RH prvi ovom projektu, od koje je SC dobio obećanje kako će snositi 80 posto troškova raspisivanja i provedbe natječaja za idejni projekt, koji iznosi 60.000 kuna.

Suvremeno Sveučilište

Ovaj studentski centar iz dana u dan ide korak više, čemu svjedoči velika potražnja za smještajem. “Sveučilište pripada visokom obrazovanju, to je tržište koje se u BiH stalno sužava jer je jaka konkurencija, posebno studenata iz srednje Bosne kojih je sve manje i manje. Ovo je najjači pomak prema očuvanju Sveučilišta, nije isto studirati na privatnom fakultetu u manjem mjestu ili u Mostaru gdje imate sve sadržaje suvremenog američkog kampusa, što nemate ni u Zagrebu, Beogradu, ni u drugim središtima, posebno u Sarajevu”, kazao je ravnatelj SCM-a Dragan Mikulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?