Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Najbolji vaterpolist svijeta u Međugorju moli za svoj uspjeh

-Zanimali me slava, novac i uspjeh, odbio sam poziv reprezentacije - rekao nam je Alex
30. kolovoza 2011. u 09:43 2 komentara 62 prikaza
alex
Foto: VL FOTO

Najbolji igrač ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koji je s talijanskom reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta, 24-godišji napadač Alex Giorgetti iz talijanskog grada Savone, ovih je dana boravio u Međugorju kako bi, kao što je kazao, zahvalio Isusu i Gospi na onome što mu je darovano. Svoju životnu ispovijest najbolji vaterpolist svijeta ispričao je Radiopostaji Mir Međugorje, navodeći kako je tek prije godinu od ateista postao govorljiv obraćenik i vjernik.

Duhovno obraćenje

Giorgetti se susreo s ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje fra Miljenkom Štekom i darovao mu vaterpolsku loptu s potpisima igrača koji su osvojili ovogodišnje Svjetsko prvenstvo “Život bez molitve, bez sakramenata”. “Budući da Italija”, kazao je Giorgetti, “nije osvojila Svjetsko prvenstvo u vaterpolu zadnjih 20 godina, rekao sam sebi ako napravimo dobar rezultat da ću doći u Međugorje i zahvaliti Isusu”. Uz to što su osvojili prvenstvo, već je proglašen i najboljim igračem prvenstva. “Došao sam zahvaliti Isusu i Gospi na svim udijeljenim milostima. Išao sam bos na Brdo ukazanja i na Križevac, i to je za mene prekrasno iskustvo.

Osjećam se sretno i ispunjeno i jedva čekam da se vratim u Italiju i svjedočim o ljepotama ovoga mjesta. Ovdje sam došao sa svojim bratom blizancem s kojim nikad nisam razgovarao, kojemu nikad nisam rekao da ga volim. On nikada nije išao u crkvu niti se molio, a sad je prvi put u životu otišao na ispovijed i bio prisutan na misi. Sve to vidim kao plod moga obraćenja i jako sam sretan jer vidim da je i on sretan, što je do sada bio rijedak slučaj”, ističe Alex Giorgetti, napadač Vaterpolo kluba Pro Recca.

Braća i vjera ga spasili

S bratom blizancem koji se rodio s fizičkim nedostatkom, nije imao dobre odnose jer su živjeli razdvojenim životom. “Ja sam”, kaže, “imao savršen život; bio sam mlad, lijep i uspješan, a dok je moj brat bio tužan i usamljen.” Zauzet razmišljanjima o novcu i slavi, odbio je poziv reprezentacije zbog čega je bio očajan, bez novca, bez obitelji, bez prijatelja, djevojke i karijere. Po nagovoru braće ide na obraćenje i tvrdi “da se preporodio”.

  • erroSonS:

    Ovakva iskustva nitko ama bas nitko ne moze opovrgnut ili rec on izmislja i bas najvise pored vlastitotog, ova i ovakva iskustva kojih ima na tisuce i tisuce, daju mi vjeru u Medjugorje i da ima Gospa zeli da nam ... prikaži još! pomogne. I ljudi- Medjugorju ne trebaju mediji, medijska promidzba, neke karizmatske licnosti pa bili oni i fratri ili svecenici-ne- Medjugorje i Gospin zov upravo sire ovakvi ljudi i sirit ce i dalje i to nitko ne moze zaustavit

  • Hrvat1949:

    Mislim da ce se iJosipovic obratiti dok rascisti sam sa sobom