ALEX GIORGETTI

Najbolji vaterpolist svijeta u Međugorju moli za svoj uspjeh

alex
VL FOTO
30.08.2011.
u 09:43

-Zanimali me slava, novac i uspjeh, odbio sam poziv reprezentacije - rekao nam je Alex

Najbolji igrač ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u vaterpolu, koji je s talijanskom reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta, 24-godišji napadač Alex Giorgetti iz talijanskog grada Savone, ovih je dana boravio u Međugorju kako bi, kao što je kazao, zahvalio Isusu i Gospi na onome što mu je darovano. Svoju životnu ispovijest najbolji vaterpolist svijeta ispričao je Radiopostaji Mir Međugorje, navodeći kako je tek prije godinu od ateista postao govorljiv obraćenik i vjernik.

Duhovno obraćenje

Giorgetti se susreo s ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje fra Miljenkom Štekom i darovao mu vaterpolsku loptu s potpisima igrača koji su osvojili ovogodišnje Svjetsko prvenstvo “Život bez molitve, bez sakramenata”. “Budući da Italija”, kazao je Giorgetti, “nije osvojila Svjetsko prvenstvo u vaterpolu zadnjih 20 godina, rekao sam sebi ako napravimo dobar rezultat da ću doći u Međugorje i zahvaliti Isusu”. Uz to što su osvojili prvenstvo, već je proglašen i najboljim igračem prvenstva. “Došao sam zahvaliti Isusu i Gospi na svim udijeljenim milostima. Išao sam bos na Brdo ukazanja i na Križevac, i to je za mene prekrasno iskustvo.

Osjećam se sretno i ispunjeno i jedva čekam da se vratim u Italiju i svjedočim o ljepotama ovoga mjesta. Ovdje sam došao sa svojim bratom blizancem s kojim nikad nisam razgovarao, kojemu nikad nisam rekao da ga volim. On nikada nije išao u crkvu niti se molio, a sad je prvi put u životu otišao na ispovijed i bio prisutan na misi. Sve to vidim kao plod moga obraćenja i jako sam sretan jer vidim da je i on sretan, što je do sada bio rijedak slučaj”, ističe Alex Giorgetti, napadač Vaterpolo kluba Pro Recca.

Braća i vjera ga spasili

S bratom blizancem koji se rodio s fizičkim nedostatkom, nije imao dobre odnose jer su živjeli razdvojenim životom. “Ja sam”, kaže, “imao savršen život; bio sam mlad, lijep i uspješan, a dok je moj brat bio tužan i usamljen.” Zauzet razmišljanjima o novcu i slavi, odbio je poziv reprezentacije zbog čega je bio očajan, bez novca, bez obitelji, bez prijatelja, djevojke i karijere. Po nagovoru braće ide na obraćenje i tvrdi “da se preporodio”.

Ključne riječi

Komentara 2

ER
erroSonS
07:39 31.08.2011.

Ovakva iskustva nitko ama bas nitko ne moze opovrgnut ili rec on izmislja i bas najvise pored vlastitotog, ova i ovakva iskustva kojih ima na tisuce i tisuce, daju mi vjeru u Medjugorje i da ima Gospa zeli da nam pomogne. I ljudi- Medjugorju ne trebaju mediji, medijska promidzba, neke karizmatske licnosti pa bili oni i fratri ili svecenici-ne- Medjugorje i Gospin zov upravo sire ovakvi ljudi i sirit ce i dalje i to nitko ne moze zaustavit

HR
Hrvat1949
20:43 03.01.2012.

Mislim da ce se iJosipovic obratiti dok rascisti sam sa sobom

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?