USKORO NOVI NO. 1

Nadal uzeo 3,6 milijuna dolara: Porez mi je pojeo više od polovice

'Rafael Nadal of Spain raises his trophy after defeating Novak Djokovic of Serbia (L) in their men\'s final match at the U.S. Open tennis championships in New York, September 9, 2013.
'MIKE SEGAR'
11.09.2013.
u 10:00

– U Španjolskoj je porezna stopa 56 posto. Ali, ne žalim se, opet mi ostaje lijepa svota – rekao je Nadal.

Sada bi se već moglo govoriti o tome da Novak Đoković ima kompleks Rafaela Nadala jer Srbin je slavio samo u jednom od posljednjih sedam susreta sa Španjolcem. I ne samo da je veliki povratnik Nadal u finalu u New Yorku pregazio Đokovića kao plitak potok nego se Srbinu na vrhu ATP ljestvice približio na samo 120 bodova (najbolji Hrvat na njoj je Marin Čilić na 24. mjestu).

Budući da je Španjolac prošle godine propustio drugi dio sezone, a Đoković podosta toga osvojio i sada to mora braniti, do kraja godine moglo bi doći do promjene na vrhu. Nadal je posljednji put tamo bio 20. lipnja 2011. i sada opet nezaustavljivo juri prema njemu...

Najemotivnija godina

Čudesno uskrsnuće već otpisanoga Rafaela Nadala i osvajanje dva Grand Slama ove godine odjednom otvara pitanje za koje se mislilo da još godinama neće postati aktualno: hoće li 27-godišnji Španjolac dostići Federerovih 17 Grand Slamova i postati najveći u povijesti?

Jedan rekord već je srušio postavši prvi tenisač koji je devet godina zaredom osvojio barem jedan Grand Slam, a impresivan je podatak da specijalist za zemljane terene ove godine na betonu ima omjer 22-0!

– Ova je godina možda i najemocionalnija u mojoj karijeri – kazao je Nadal koji se u veljači vratio nakon sedmomjesečne stanke. - Poseban je osjećaj igrati protiv Novaka. Nitko me ne može motivirati kao Novak. Nevjerojatan je igrač nevjerojatne karijere. I kada se odluči povući, siguran sam da će to učiniti kao jedan od najboljih u povijesti - dodao je, a Novak Đoković je priznao:

– Razočaravajuće je izgubiti na takav način, ali Rafa je bio bolji i zaslužio je pobjedu. 13 Grand Slamova sa 27 godina, to je nevjerojatno! – kazao je Đoković.

Za usporedbu, i Federer je sa 27 godina imao 13 Grand Slamova.

Nadal je pobjedom na US Openu zaradio 2,6 milijuna dolara, plus još milijun za najbolji učinak na betonskoj sezoni uoči Opena. No, više od polovice tog iznosa pojest će mu porez...

– U Španjolskoj je porezna stopa 56 posto. Ali, ne žalim se, opet mi ostaje lijepa svota – zaključio je Nadal.

Nedostaje samo Masters

I Serena Williams suočila se nakon US Opena s istim gubitkom...

- Rekli su mi da sam od tenisa zaradila više od 50 milijuna dolara, ali polovica toga ide \"Uncle Samu\". Njemu uvijek rado dajem. Ionako ne igram tenis radi novca, nego zato što ga volim i uživam na Grand Slam turnirima. A znam da me tata odveo na tenis samo zbog dobre zarade - kazala je Serena.

Rafael Nadal je, pak, od turnirskih nastupa u karijeri zaradio 60,5 milijuna dolara, u tenisu je osvojio gotovo sve: Davisov kup, olimpijsko zlato, sva četiri GS-a, rekordnih 26 turnira iz serije Masters...

Što mu nedostaje? Samo još završni ATP Masters...

>> Nadal uzeo US Open u finalu s Đokovićem: Nole, bit ćeš najbolji!

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije