SVLADAO DEL POTRA

Nadal osvojio Indian Wells: Nisam mislio da ću opet ovako igrati

nadal
Big Pictures/Pixsell
18.03.2013.
u 08:49

Nadalu je ovo bio 22. naslov iz serije Masters 1000, što je jedan više od Rogera Federera

Rafael Nadal pobjednik je Indian Wellsa! Nakon gotovo cijele sezone pauze zbog ozljede koljena španjolski tenisač vratio se na teren prije mjesec dana i u SAD-u uzeo svoj prvi turnir pobjedivši Juana Martina del Potra u finalu sa 4:6, 6:3, 6:4.

Iako je u prvom setu poveo sa 3:0, ispustio je gem na svom servisu dva puta pa je prvu dionicu osvojio Argentinac koji je u drugom setu poveo sa 3:1. Nadal se tada budi, niže pet uzastopnih gemova za redom. U trećem setu Del Potro je spasio tri meč lopte Nadala, ali Rafa je bio dovoljno raspoložen i nakon dva i pol sata igre uzeo svoj prvi turnir na tvrdoj podlozi nakon tri godine.

Nadalu je ovo bio 22. naslov iz serije Masters 1000, što je jedan više od Rogera Federera, i treća titula u Indian Wellsu nakon 2007. i 2009. godine. Bilo mu je to 75. finale karijere i 53. naslov.

- Možda sam bio preagresivan i griješio u početku, ali onda sam se smirio i uspio odigrati fantastičan meč. Moje kretnje su bile nevjerojatne. Nisam mislio da ću opet moći tako igrati. Teško je bilo vratiti se nakon sedam mjeseci, no povratak je bio nevjerojatan. Potpora mi je puno značila i hvala svima - komentirao je Nadal nakon meča i otkazao nastup u Miamiju kako bi se bolje mogao pripremiti za zemljane turnire.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?