UŠAO U POVIJEST

Nadal osvojio i US Open

nadal
VL FOTO
14.09.2010.
u 09:50

Osvajanjem "velike četvorke" Nadal je postao tek sedmi tenisač u povijesti kojem je to pošlo za rukom.

Nakon pobjede nad Đokovićem u finalu US Opena španjolskom igraču je ovo ukupno treći ovogodišnji Grand Slam naslov i deveti ukupno. Osvajanjem "velike četvorke" Nadal je postao tek sedmi tenisač u povijesti kojem je to pošlo za rukom.


- Mislim da sam, po prvi puta u karijeri, na ovome turniru odigrao uistinu dobar meč. To je ono što osjećam. Odigrao sam najbolji meč na US Openu kada je to bilo najpotrebnije - izjavio je nakon osvajanja naslova Nadal. Nedjeljni finale kiša je odgodila za ponedjeljak već treću uzastopnu godinu da bi u ponedjeljak ponovno poremetila satnicu tijekom drugoga seta. Pauza je trajala gotovo dva sata nakon čega je Đoković osvojio set. Jedini koji je Nadal na cijelom turniru u New Yorku izgubio.
- Nadal ima sve potrebno da postane najbolji tenisač svih vremena. Bio je ovo njegov najbolji tenis na tvrdoj podlozi. Servis je drastično poboljšao, a tu su i brzina i preciznost. Naravno, igra s osnovne crte dobra mu je kao i uvijek. Nije mi dao šansu da se vratim u meč - nahvalio je pobjednika Đoković.

Nadal je trenutačno na 21 uzastopnoj pobjedi na turnirima Grand Slam kategorije. Pobjedama na Roland Garrosu i Wimbledonu dodao je i jedini naslov koji mu je nedostajao u uspješnoj karijeri, kada su turniri najveće razine u pitanju. Posljednji koji je u istoj godini osvojio ova tri Grand Slama bio je Rod Laver 1969. godine. Što se samoga finalnog meča tiče, recimo da se na prisilni odmor otišlo pri rezultatu 4-4 i 30-30 u drugome setu, koji je otišao na stranu srpskog tenisača nakon što je Nadal izgubio servis u posljednjem gemu. Uslijedila je Španjolčeva igra na najvišoj razini zbog čega je u nekoliko navrata i sam Đoković zastao i počeo aplaudirati. Do meč-lopte je stigao nakon sprinta kojeg je dohvatio forhendom i smjestio ga na crtu. Na meč-loptu Đoković je lopticu poslao izvan granice terena. Tako je postao prvi ljevoruki tenisač od Johna McEnroea 1984. koji je osvojio US Open i prvi Španjolac od Manuela Orantesa 1975. kojem je to pošlo za rukom.

Nadal (1) - Đoković (3) 6-4, 5-7, 6-4, 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?