Odluka dvaju saveza

Na utakmicama Hrvatske i Srbije bez gostujućih navijača!

Hrvatska - Španjolska (1)
Slavko Midžor/Pixsell
14.02.2013.
u 14:30

Odluka se temelji na činjenici da je u oba slučaja riječ o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje

Uoči kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Srbije koja se igra 22. ožujka, u Zagrebu su se sastali predstavnici dvaju saveza i donijeli odluku da neće dozvoliti dolazak gostujućih navijača na utakmice ovih dvaju suparnika. Tim povodom oglasili su se zajedničkim priopćenjem koje vam donosimo u cijelosti.

"U cilju najbolje organizacije predstojećih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu – 22. ožujka 2013. u Zagrebu i 6. rujna 2013. u Srbiji, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometnog saveza Srbije održali su sastanak na kojem su razmotrili i zajednički dogovorili brojne sportske, sigurnosne i ostale tehničke detalje predstojećih susreta.

Na početku, predstavnici oba saveza naglašavaju značaj zajedničkog rada i djelovanja i izražavaju duboko uvjerenje da će dobra priprema utakmica koje slijede učiniti ih istinski nogometnim spektaklima u kojima će se nadmetati najbolji igrači naših zemalja, a na radost milijuna navijača.

U skladu s dobivenim preporukama od FIFA i UEFA te nadležnih institucija obje države zajednički je odlučeno da za dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice skupine A između Hrvatske i Srbije ne bude organiziranog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće preventivno djelovanje.

Posebnim Sporazumom između dva saveza, baziranom prije svega na potpisanom Protokolu o natjecanju kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. koji je potpisan u Bruxellesu 23. studenog 2011., definirane su određene specifičnosti narednih utakmica. Potpisani dodatni Sporazum između NS Hrvatske i FS Srbije bit će istovremeno primjenjivan za obje predstojeće utakmice.

U okviru zaključaka sa sastanka, a posebno u pogledu ulaznica, naglašavamo sljedeće:

a) Savezi za međusobne utakmice u Hrvatskoj i Srbiji neće organizirati dolazak gostujućih navijača i odustaju od bilo kakvih potreba za potražnjom navijačkih ulaznica za pripadnike svoje momčadi

b) Savez-domaćin u organizacijskom smislu neće izdvajati posebni dio ili cijelu tribinu za dolazak gostujućih navijača pa u sustavu prodaje ulaznica neće biti onih namijenjenih gostujućim navijačima

c) Gostujući savezi će na obje utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju o kojem će biti postignut poseban dogovor

d) O ovom Sporazumu dva saveza bit će obaviještena FIFA."

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije