Opet obrat

Na trećem izricanju presude oslobođen zbog smrti vozača

Široki Brijeg
26.06.2012.
u 09:12

58-godišnji ugostitelj Vlado Pehar iz širokobriješkog Gornjeg Graca jučer je opet nepravomoćno oslobođen optužbi

Nakon deset godina od tragične prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Franjo Brekalo (1973.) iz Širokog Brijega i maratonskog suđenja, 58-godišnji ugostitelj Vlado Pehar iz širokobriješkog Gornjeg Graca, nastanjen u Zagrebu, jučer je opet nepravomoćno oslobođen optužbi, potvrdili su iz Županijskog suda u Širokom Brijegu. Ogorčena obitelj je već najavila žalbu. Predhodno je na žalbu odvjetnika Josipa Muselimovića iz Mostara Vrhovni sud FBiH ukinuo drugu presudu od godinu dana zatvora i suđenje opet bio vratio na početak.

- Unatoč tome što je optuženik bio u alkoholiziranom stanju i što se sraz vozila dogodio na suprotnoj traci, kroz tri postupka vještačenja stručnjaka iz čitave regije i rekonstrukciji, uspjeli smo dokazati Peharovu nevinost, tvrdi odvjetnik Muselimović. Kobnog 6. srpnja 2002. nesretni Brekalo, pri povratku od zaručnice, oko 2.40 sati na širokobriješkoj obilaznici, poginuo je za upravljačem golfa I HXO (336-M-440). Njemu u susret išao je terenac Mercedes ML 270 zagrebačkog poduzeća Cassandra (ZG 3436AG), za čijim upravljačem je bio Pehar, koji je, kao i njegov suputnik Tomislav Zelenika zvani Šoma, zadobili ozljede noge. Vozač terenca je odvezen u mostarsku bolnicu pa pod pomalo nejasnim okolnostima ubrzo prevezen u zagrebačku bolnicu. Tek dva i pol sata nakon nesreće, izmjerena mu je razina alkohola u krvi (1,35g/kg). Okrivljeni je sam tvrdio da je sporne noći, nakon malonogometnog turnira u naselju Klanac, popio tri piva i jedan Jack Daniels. U optužnici se navodilo da je pod utjecajem alkohola prešao na lijevi trak i izazvao nesreću. No, obrana je to opovrgavala i govorila da je u kritičnom trenutku izbjegavao nesreću! S druge strane, trijezni vozač golfa je na mjestu smrtno stradao uslijed kobne rezne rane na vratu, udarca u glavu i grudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?