Studenti

Na studijskome putovanju posjetili Klagenfurt i Beč

Studenti
18.05.2013.
u 12:13

Posjet Ekonomsko sveučilište u Beču najveće je sveučilište ekonomskoga i poslovnog usmjerenja u Europi

Skupina studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru obavila je studijsko putovanje u Austriju. Posjetili su sveučilište u Klagenfurtu i Ekonomsko sveučilište u Beču. Sveučilište u Klagenfurtu je relativno novije, moderno visokoškolsko učilište dok je Ekonomsko sveučilište u Beču najveće sveučilište ekonomskog i poslovnog usmjerenja u Europi s iznimno visokim stupnjem internacionalizacije i globalne prepoznatljivosti. Studenti su na oba sveučilišta srdačno primljeni i priređen im je poseban program. Pored upoznavanja sa sveučilištima domaćinima i obilaska kampusa, posebice su informirani o programima na engleskom jeziku, kao i ljetnim školama.

Na sveučilištu u Klagenfurtu imali su zadovoljstvo slušati zanimljivo predavanje prof. dr. Ralfa Terluttera. Gosti su također imali prigodu svojim austrijskim kolegama predstaviti Ekonomski fakultet i Sveučilište u Mostaru, kao i grad Mostar. Program putovanja ostavio je i dovoljno prostora za obilazak i razgledanje kulturno-povijesnih znamenitosti Graza, Beča i, na povratku, Bratislave. Na kraju, može se reći da je to bilo veoma dobro pripremljeno, interesantno i nadasve korisno putovanje i nadati je se da će slična putovanja postati praksa i za buduće naraštaje studenata Ekonomskog fakulteta. Inicijatori i organizatori putovanja bili su studenti Anto Jerković, Ana Franković i Ana Šuman.

Osim Ekonomskog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, projekt su financijski podržali i sponzori: Fis Vitez, Bet Live Novi Travnik, AS “Kramar” Ljubuški, Ceste Company Kiseljak, EU Pal Kiseljak, Caffe Terminus Kiseljak, Mali Raj Kiseljak i Logotip Široki Brijeg.

Samo putovanje je organizirano i uspješno realizirano posredstvom turističke agencije Ventura Travel Agency Travnik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?