RASTRIŠNOST

Na skupe hotele i putne troškove - 667.000 KM

novac
Arhiva VL
03.08.2010.
u 08:00

Na plaće zaposlenih otišlo je 1,47 milijuna, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je 26 zaposlenih dobilo i dodatak od 77,7 tisuća KM

Direkcija za civilno zrakoplovstvo od revizora BiH dobila je mišljenje s rezervom, i to zbog činjenice da nije uspostavila učinkovit sustav internih kontrola nad izdacima koji su trošeni za stručno obrazovanje i ugovore o djelu, kao i niz drugih nepravilnosti uočenih u ovoj instituciji. Revizori su ustanovili da se zaposlenima plaćaju stručno usavršavanje, rad na projektima i različite naknade, iako ne postoji zakonsko uporište za takve isplate. Na radna mjesta planirana sistematizacijom angažirani su radnici po ugovoru.

- Na osnovi raspoložive dokumentacije utvrđeno je da su tijekom prošle godine po ugovoru o radu na određeno vrijeme angažirani radnici na poslovima koji su predviđeni sistematizacijom radnih mjesta i po prirodi predstavljaju poslove državnih službenika. Ne može se iz dokumentacije vidjeti je li prije angažiranja provedena procedura za popunu radnih mjesta i na koji način je vršen izbor - navode revizori. Dodaju da je direkcija na putne troškove zaposlenih potrošila 667 tisuća KM u prošloj godini, a priznavani su izuzetno visoki hotelski računi za smještaj, pa su službenici koristili hotele visokih kategorija, na što po pravilniku direkcije nisu imali pravo. - Na troškove putovanja u inozemstvo potrošeno je oko 137.000 KM.

Direkcija je to pravdala činjenicom da se veći broj putovanja realizira za potrebe obuke zaposlenih i da tom prilikom koriste hotele koji su u blizini centra za obuku. No, prilikom putovanja i boravka u inozemstvu zaposleni su pravdali i visoke račune taksi-usluga, tako da je na ostale putne troškove u inozemstvu potrošeno 25,7 tisuća KM - otkrivaju revizori. Tijekom prošle godine na naknade troškova zaposlenih iz proračuna je potrošeno 510.000 KM. Direkcija je na reprezentaciju potrošila 31 tisuću KM, a 89 % tih sredstava plaćano je isplatama preko blagajne. Direkcija, u kojoj je zaposleno 56 radnika, u prošloj godini od proračuna, koji je iznosio 7,72 mil., uspjela je realizirati 6,57 milijuna KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?