Sarajevo

Na prosvjedu ispred zgrade institucija oko 2000 ljudi

JMBG
01.07.2013.
u 14:13

Osnovni zahtjev je da se vlasti BiH povuku sa njihovih pozicija jer nisu donijele novi Zakon o jedstvenom matičnom broju do 30. lipnja

Promet na glavnoj prometnici u Sarajevu zaustavili su sudionici prosvjeda ispred zgrade institucija BiH, gdje od jutros traju mirni protesti. Automobili se preusmjeravaju na alternativne pravce ali tramvaji su zaustavljeni. Ispred kolone koja je blokirala glavnu ulicu stoje pripadnici policije za sad u manjem broju, dok jedan od sudionika demonstracija putem megafona uzvikuje \"Revolucija, revolucija!\". Na Trgu ispred zgrade institucija je, prema većini procjena, između 1.000 i 2.000 ljudi u ovisnosti od toga da li stalno borave na mjestu prosvjeda ili su u prolazu.
 
Preko razglasa je javljeno da su na prosvjede došli sudionici iz više bh. gradova - Mostara, Tuzle, Bihaća, Srebrenika, Gradačca i Zenice.  Javljeno je također da se očekuju istomišljenici iz Prijedora, Banje Luke i  Zagreba, a rečeno je i da će istomišljenici iz Bijeljine u njihovom gradu izraziti nezadovoljstvo.  Više sudionika današnjih prosvjeda u Sarajevu, koji smatraju da su se ovom vidu nezadovoljstva najmanje odazvali stanovnici glavnog grada BiH u jednom trenutku su područjem Marijin-Dvora pronijeli transparent na kojem je pisalo: \"Sarajevo, na noge!\". Prosvjed u glavnom gradu BiH traje od jutros od 10 sati. Osnovni zahtjev je da se vlasti BiH povuku sa njihovih pozicija jer nisu donijele novi Zakon o jedstvenom matičnom broju do 30. lipnja, do kada im je postavljen rok za to na protestima održanim prošlog mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?