Posavina

Na oranicama ugrađen digitalni uređaj za praćenje biljnih bolesti

CDA
Marko Mišković
08.05.2012.
u 10:22

Pravilnom primjenom uređaja i pravodobnim informiranjem proizvođača moguće je ostvariti značajnije uštede sredstava za zaštitu bilja, kao i ljudskog rada

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije u suradnji sa Zavodom za poljoprivredu Sarajevo i Centralnom IPS službom, izvršilo je ugradnju drugog CDA uređaja na lokaciji u Matićima kraj Orašja. Uređaj je iz oblasti digitalne dijagnostike u agraru, a ima ugrađenu tehnologiju za praćenje biljnih bolesti. CDA agrometeorološka stanica proizvod je novije tehnologije konstruiran za upotrebu u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Svrha uređaja je da prikupljanjem i obradom meteoroloških podataka pruži pravovremenu informaciju o početku, trajanju i intenzitetu napada određenih biljnih bolesti, odnosno štetnika. Na taj način omogućeno je precizno određivanje roka tretiranja, kao i izbor pripravka, te pravodobnim informiranjem poljoprivrednih proizvođača. Pravilnom primjenom uređaja i pravodobnim informiranjem proizvođača moguće je ostvariti značajnije uštede sredstava za zaštitu bilja, kao i ljudskog rada, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?