Travnik

Na natječaj za dodjelu koncesije s konca 2012. nije se nitko javio

Koncesije
09.03.2013.
u 11:22

Koncesionar za izgradnju sustava u 4 općine SB županije tražit će se ponovno

Vlada Srednjobosanske županije donijela je odluku o ponovnom raspisivanju natječaja za dodjelu koncesije za izgradnju distributivnog sustava i distribuciju zemnog plina za područje općina Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik.

Nema zanimanja

- Na natječaj za dodjelu koncesije za izgradnju distributivnog sustava i distribuciju zemnog plina za područje općina Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik, raspisan krajem prošle godine i objavljen u dnevnome tisku nije se javio ni jedan zainteresiran investitor, a rok od 60 dana je prošao, objašnjava Sedžad Milanović, ministar gospodarstva Srednjobosanske županije. Nakon što je sredinom prošle godine, sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj, a u sklopu projekta gradnje plinovoda Zenica- Travnik, doveden plinovod i do spomenute četiri općine, ostalo je uraditi distribucijsku mrežu kojom bi ovaj energent bio dostupan gospodarskim subjektima i domaćinstvima na području Busovače, Viteza, Novoga Travnika i Travnika.

Važnost projekta

Projekt izgradnje distribucijske mreže kroz četiri navedene općine vrijedan je 20 milijuna eura. Za tako vrijednu investiciju domaći gospodarstvenici čini se nemaju snage te Vlada Srednjobosanske županije razmišlja o raspisivanju međunarodnog natječaja. Prvu fazu plinifikacije Srednjobosanske županije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila je projektom od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine. Početak izgradnje plinovoda kroz četiri općine Srednjobosanske županije, na području Busovače, Viteza, Novoga Travnika i Travnika, obilježili su prosvjedi mještana nekoliko viteških naselja: Krušćice, Gaćica i Malog Mošunja. Mještani tih viteških naselja tražili su izmiještanje trase izvan naselja, a kao razloge naveli su svoju i sigurnost svoje imovine. Većina nesuglasica, problema na koje je ukazano prosvjedom, u međuvremenu je riješena, a preostale čekaju sudsku odluku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?