Otkrivala tajne?

Na Karadžićev zahtjev pokrenuta istraga protiv Carle del Ponte

Carla del Ponte
Reuters/PIXSELL
01.10.2013.
u 21:05

U tajnoj depeši američkog veleposlanstva u Haagu, objavljenoj na WikiLeaksu, stoji da je Del Ponte 16. travnja 2004. godine potvrdila predstavnicima SAD sadržaj povjerljivog spisa koji je Milošević tri dana ranije podnio sudu.

Na zahtjev Radovana Karadžića, predsjednik Haškog suda Theodor Meron, imenova je specijalno sudsko vijeće koje će razmotriti ima li osnova da bivša glavna tužiteljica Carla del Ponte bude optužena za nepoštivanje suda, piše Radio Sarajevo.

Oni trebaju istražiti je li Del Ponte prenijela Amerikancima sadržaj povjerljivog spisa svjedoka obrane bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića. Karadžićev zahtjev se temelji na tajnoj depeši američkog veleposlanstva u Haagu, koja je objavljena na WikiLeaksu, u kojoj stoji da je Del Ponte 16. travnja 2004. godine potvrdila predstavnicima SAD sadržaj povjerljivog spisa koji je Milošević tri dana ranije podnio sudu.

Del Ponte je navodno obećala i da će predstavnike veleposlanstva obavještavati o razvoju događaja vezanih uz Miloševićevu listu svjedoka. Bivša glavna tužiteljica je navodno Amerikancima rekla da su na listi Miloševićevih svjedoka, uz ostale, i bivši američki predsjednik Bill Clinton te bivša američka državna tajnica Madeleine Albright.

>>Sudac koji je oslobodio Gotovinu opet na čelu Haškog suda

>>Del Ponte: Kemijsko oružje upotrijebili su pobunjenici

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije