novi pomak

Na graničnim prijelazima kosovski, srpski i Eulexovi službenici

robert cooper, borislav stefanović, kosovo
AFP/PIXSELL
13.11.2011.
u 10:15

Sporazum koji je prihvatila kosovska vlada ne obvezuje Srbiju da prizna Kosovo kao državu.

Vlada Kosova prihvatila je prijedlog da na graničnim prijelazima prema Srbiji bude uspostavljen integrirani sustav upravljanja prema standardima EU, koji podrazumijeva zajedničke carinske i pogranične ophodnje sastavljene od službenika sa Kosova, iz Srbije i Eulexa, piše prištinski dnevnik Koha Ditore, a prenose mediji u Srbiji.

Sporazum predviđa zajedničke carinske točke Kosova i Srbije, "ne obvezujući pritom Srbiju da Kosovo prizna kao državu", piše prištinski list pozivajući se na međunarodni izvor.

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović kaže kako se obrisi konačnog rješenja za granične prijelaze na sjeveru Kosova naziru, a "njihov je cilj potvrditi posebnost prijelaza Brnjak i Jarinje i da država Srbija ima utjecaj i nazočnost na tim prijelazima", ali nije htio komentirati pisanje prištinskih novina jer se „o konačnom dogovoru ne može govoriti sve dok državni organi Srbije ne daju svoj sud o dokumentu o Kosovu“.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?