PRIJE 49 GODINA

Na današnji dan rođen je Dražen Petrović

Dražen Petrović
Printscreen Youtube
22.10.2013.
u 09:24

Prije točno 49 godina u Šibeniku se rodio dječak koji je postao košarkaška legenda i jedan od najboljih sportaša koje je Hrvatska imala.

Dražen Petrović danas bi proslavio 49. rođendan. Prije točno toliko godina u Šibeniku se rodio dječak koji je postao košarkaška legenda i jedan od najboljih sportaša koje je Hrvatska imala.

Karijeru je počeo u Šibenki odakle je prešao u Cibonu s kojom se dva puta popeo na vrh Europe. Nakon toga potpisao je za Real Madrid, a zatim odlazi u NBA. Prvo je bio u Portlandu i prešao u New Jersey nezadovoljan minutažom. I tu je bio nezaustavljiv. Nakon pet godina uveo je svoju momčad u doigravanje, postao najbolji igrač i izabran je u treću petorku lige.

Na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni s Hrvatskom je osvojio srebro nakon finala protiv američkog Dream Teama. Nažalost, godinu dana poslije poginuo je u prometnoj nesreći dok je putovao na utakmicu reprezentacije. Bilo mu je samo 28 godina.

>> Divac: Dražen i Sabonis najbolji su Europljani u povijesti

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije