bilo bi mu 49

Na današnji dan rođen Dino Dvornik – kralj hrvatskog funka

Dino Dvornik (1)
Boris Scitar/PIXSELL
20.08.2013.
u 11:36

Pjevač hitova poput 'Ti si mi u mislima', 'Afrika', 'Zašto praviš slona od mene' preminuo je prije 5 godina, a da je još uvijek živ, danas bi navršio 49. godina.

Na današnji dan rođen je pjevač i skladatelj Dino Dvornik – kralj hrvatskog funka.

Sin poznatog glumca Borisa Dvornika i pjevač hitova poput „Ti si mi u mislima“, „Afrika'“ „Zašto praviš slona od mene“ preminuo je u ožujku 2008. godine.

Prvi album izašao mu je 1989. godine. Snimio je ukupno sedam studijskih albuma, a da je još uvijek živ, danas bi navršio 49. godina.

Tri puta dobio je prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, 1996. godine za skladbu „Afrika“, 1997. godine osvaja Porina za album „Enfant terrible“ i 1998. godine dobiva Porina za najbolji kompilacijski album „Vidi ove pisme“. Glumio je u seriji „Naše malo misto“, a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova i serija.

Podsjetimo, nedavno se nekoliko umjetnika u Zagrebu na Britanskom trgu poigralo bojama te su pumpu za vodu pretvorili u spomenik Dini Dvorniku. U svibnju su članovi udruge Urbana desnica u njegovu rodnom Splitu postavili crveni cilindar te na taj način simbolično upozorili na potrebu gradnje spomenika Dini u čast, a podnijeli su i zahtjev za njegovu izgradnju.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?