Premijera iz 2001.

Na Brijune se vraća kultni "Kralj Lear" s Radom Šerbedžijom

Rade Šerbedžija
arhiva VL
15.08.2011.
u 13:06

"Kralja Leara" je u proteklih deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja. Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija

U Tvrđavi Minor na Malom Brijunu ove će se sezone odigrati četiri izvedbe „Kralja Leara“, kultne predstave kojom je kazalište Ulysses 2001. godine započelo svoje djelovanje. "Kralj Lear" Kazališta Ulysses počinje već u fažanskoj luci, gdje se francuski i burgundijski kralj, koji idu u prošnju Learove kćeri Cordelije, ukrcavaju na brod s publikom, a nastavlja se na pet lokacija utvrde Minor, koja u predstavi "igra" dvor kralja Leara. "Kralja Leara" na Malom Brijunu u proteklih je deset sezona vidjelo više od 22.000 gledatelja.

Predstavu je režirala Lenka Udovički, a na čelu vrhunske glumačke ekipe je Rade Šerbedžija u ulozi kralja Leara. Learove kćeri igraju Ksenija Marinković, Linda Begonja i Ivana Rošćić, kraljevu ludu Mladen Vasary, grofa Gloucestera Miodrag Krivokapić, a ostatak glumačke ekipe čine Dejan Aćimović, Mladen Vulić, Slavko Juraga, Nenad Cvetko, Zoran Gogić, Ivan Đuričić, Damir Poljičak, Marko Juraga, Igor Kovač i Eva Stazić. Uz glazbenu podlogu Mostarske Sinfoniete, u predstavi nastupa i riječka skupina „Putokazi“.

„Kralj Lear“ igra 18., 19., 20. i 21. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 19.30 sati.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?