Lančani sudar

Na auto utrci u Daytoni 'letjeli auti', ozlijeđeni i gledatelji

kerum
Foto: Luka Klun
1/2
24.02.2013.
u 09:20

Do sudara je došlo gotovo pred samim ciljem utrke kada je vozač s druge vodeće pozicije pokušao preteći vodećeg vozača

Najmanje 28 osoba je gledatelja Nascar auto utrke u Daytoni kada je u završnom krugu došlo do lančanog sudara više automobila.

Dijelovi polomljenih automobila, uključujući i gume, letjeli su prema gledalištu, a onda je u jednom trenutku na samu ogradu naletio automobil koji je polomio zaštitnu ogradu, javlja BBC. Četrnaest osoba prevezeno je u bolnicu.

Do nesreće je došlo 60 metara od linije cilja, kada je vodeći Regan Smith pokušao blokirati Brada Keselowskog nakon čega je došlo do lančanog sudara u kojem je sudjelovalo još deset automobila. Kyle Larson bio je jedan od vozača koji se našao u sudaru, a njegovo vozilo je nakon udara poletjelo i udarilo u zaštitnu ogradu, a komadi olupine i gume su preletjeli u gledalište. Sam vozač nije ozlijeđen.

Gledatelji su nakon nesreće ispričali da je bilo strašno, cijelo područje prekrio je dim zapaljenih motora automobila, a jedna djevojka iz gledališta cijela je bila prekrivena motornim uljem.

Utrka je bila zaustavljena na 20 minuta prije ovog sudara zbog nesreće u kojoj je ozlijeđen jedan vozač.

>>Prometni kaos na Slavonskoj: Sudarilo se osam automobila

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?