Drama u Schladmingu

Myhreru Mali kristalni globus, Kostelić: Previše sam htio...!

Ivica Kostelic (1)
Foto: Reuters
1/5
18.03.2012.
u 11:31

Ivica Kostelić nije uspio obraniti svjetski naslov u slalomu. Šveđanin Andre Myhrer je prvim mjestom u Schladmingu osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Drugi je bio Nijemac Felix Neurether, a treći Austrijanac Mario Matt

Kostelić je sve prokockao u prvoj vožnji, kada je haklao četvrta vrata, ali se uspio vratiti i nastaviti utrku. No, Hirscher je također haklao i odustao.

Direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek objasnio je pravilo kod bodovanja.

- Budući da je pravilo osam posto Ivica ne može doći do bodova jer je to otprilike sedam i pol sekunde. Ali bez obzira na to vozit će drugu vožnju - kazao je Pavlek.

Jedini koji je osim Kostelića ostao u utrci za Mali kristalni globus u slalomu bio je Šveđanin Andre Myhrer koji je do posljednjeg slaloma u poretku zaostajao za Ivicom 66 bodova. Myhrer je nakon prve vožnje bio drugi.

-  Previše sam htio. Želio sam ta prva četiri vrata odskijati karving stilom, samo ih odsklizati. Ali previše me odnijelo, naletio sam na kvrgu i katapultiralo me - podvukao je Ivica Kostelić.

Austrijanac Hirscher je tako, nakon ukupne pobjede u Svjetskom kupu i pobjede u veleslalomu, ispao iz utrke za Mali kristalni globus u slalomu. Hirscher je za Kostelićem zaostajao 50 bodova.

Nakon prve vožnje vodio je Nijemac Felix Neureuther, ispred Šveđanina Andrea Myhrera i Austrijanca Marija Matta.

- Ne sjećam se kada je Ivica zadnji put pao na slalomu. To se nije dogodilo godinama - dometnuo je Ante Kostelić.

Kostelić je za Neureutherom imao nakon prve vožnje zaostatak od 18.92 sekundi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije