Veličanstveni Elf

Müller: Sad idemo do kraja, želim si bar pet pogodaka!

Engleska Njemačka (1)
AFP
27.06.2010.
u 22:49

Njemačka je od 1954. godine na svim SP-ima bila najmanje u četvrtfinalu. Sad je čeka Argentina, koju je eliminirala 2006. godine.

Njemački heroj Thomas Müller povukao je neizbježnu paralelu s 1966. godinom.

- E sada smo s Englezima 1:1 zbog Wembleya - kazao je Müller, aludirajući na nepravdu koju su Nijemci pretrpjeli u finalu SP-a u Londonu.

- Odlično smo se pripremili za ovu utakmicu, a do pobjede nas je doveo naš pozitivan stav, jer smo svi bili uvjereni da smo jači od Engleza. Ipak, rezultat 4:1 malo je nerealan. S obzirom na sve okolnosti, ipak smo imali i dosta sreće. A kad je već tako, rekli smo si u svlačionici: “Sad idemo do kraja”! A ja želim završiti turnir s pet ili šest golova! - zaključio je Olićev suigrač iz Bayerna.

Miroslav Klose (32) postigao je svoj 12. pogodak na SP-ima, te se izjednačio s Peleom na četvrtom mjestu svih vremena, iza Brazilca Ronalda (15), Nijemca Gerda Müllera (14) i Francuza Justa Fonteina (13, sve na jednom turniru), a ispred sunarodnjaka Jürgena Klinsmanna i Mađara Sandora Kocsisa s po 11. Klose je s 50 golova na osmom mjestu vječite ljestvice njemačkih strijelaca.

- Bili smo agresivni od prve minute i zasluženo pobijedili. Naš je cilj prije turnira bio doseći polufinale i drago mi je da smo i dalje na pravom putu - kazao je Klose, koji sada ima dva pogotka u JAR-u, samo jedan manje nego u Bundesligi za Bayern u cijeloj sezoni.

A Franz Beckenbauer komentirao je nepriznati Lampardov pogodak.

- Čemu služi četvrti sudac? Umjesto što ne radi ništa, mogao bi pratiti utakmicu na monitoru, reagirati kod sporne situacije i obavijestiti suca. Da smo takvu situaciju imali danas, Lampardov gol bio bi priznat – rekao je Kaiser Franz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?