STUTT - RIJ 2:2

Mujanović u 94. minuti donio Rijeci plasman u Europsku ligu!

Stuttgart Rijeka (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/25
29.08.2013.
u 19:50

Momčad Matjaža Keka branila je pobjedu s Kantride (2:1) i uz malo drame ipak je uspjela izbjeći produžetke

Goran Mujanović je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pobjegao obrani Stuttgarta, postigao sjajan pogodak i odveo Rijeku u Europsku ligu! Nakon 2:1 u Rijeci, nogometaši Matjaža Keka odigravši 2:2 ostvarili su svoje snove! Rijeka i Dinamo u Europskoj ligi, to je predivan trenutak za naš nogomet.

Glasna Armada

Oko 2500 riječkih navijača smjestilo se na jugoistočnom dijelu velebne Mercedes-Benz Arene, Armada nije štedjela grla i gromko je bodrila svoju momčad. Inače, na glavnom trgu Stuttgarta, Schlossplatzu, od ranih su jutarnjih sati u četvrtak navijači Rijeke napravili svoj punkt, na kojem su navijali, ispijali piva, usput bacivši i koju dimnu bombu i zapalivši baklje. Bili su pod budnom paskom policije, a zanimljivo je da je jedna njemačka policajka, inače Hrvatica, u nekoliko navrata “pregovarala” s vođama Armade i rekla im da se neće tolerirati baklje, dimne bombe i razbijanje boca te da će svi biti privedeni ako se ne budu normalno ponašali.

Rijeka je dobro otvorila utakmicu, nije se prestrašila važnosti dvoboja i nije dopustila Nijemcima početni pritisak. Istina, u nekoliko je navrata zaiskrilo u riječkom 16-ercu, ali bez prave opasnosti. A u 15. minuti naša je momčad oštećena za 11-erac, Boka je u 16-ercu lagano izbio loptu i usput pomeo Kvržića, no sudac Hansson pokazao je samo na korner, iako bi Kvržić došao do te lopte da nije bio srušen. Stuttgart je preuzeo igru, imao je domaćin i dvije lijepe zgode (Boka i Traore), no Rijeka je ipak povela, bio je to poklon-bon domaćina! Dugu loptu prema Benku poslao je Kvržić. Na rubu 16-erca istrčali su vratar Ulreich i srednji branič Röcker, no nisu “pronašli zajednički jezik”, lopta je prošla između njih, a Benko ju je lagano pospremio u praznu mrežu za euforiju Armade!

Marićev autogol

No, Riječani su samo pet minuta držali prednost, u 35. minuti kapetan Christian Gentner postigao je čudan, ali prekrasan pogodak. Bio je Gentner s loptom 15-ak metara iskosa s lijeve strane u 16-ercu Rijeke, poskliznuo se i s lijevim koljenom na zemlji uspio je desnom nogom briljantno pogoditi suprotni, lijevi gornji kut nemoćnog Vargića! Rijetko viđen pogodak spretnoga Gentnera i na odmor se otišlo sa 1:1... Dvije lijepe prigode propustio je Stuttgart u 46. i 59. minuti (Ibišević i Werner), ali i Rijeka je mogla do pogotka da je Kvržić u 53. minuti ranije tukao nakon solo-prodora. Armada je upalila nekoliko baklji u 60. minuti, srećom nisu bile bačene na travnjak... Nakon 65. minute Kek je napravio dvije izmjene. Močinić je zamijenio Alispahića, a Mujanović Sharbinia.

No, u 76. minuti Rijeka je pokleknula. Traore je probio Rijekinu lijevu stranu, ubacio oštru loptu u Rijekin peterac, a Marić je loptu skrenuo u vlastitu mrežu za 2:1! A onda odluka. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Močinić je gurnuo loptu Mujanoviću, a on je zabio gol odluke!

>> Riječani slavili na Korzu pa se zaputili dočekati momčad na Krk

>> Igrači Rijeke prošetali Stuttgartom uoči utakmice

>> Riječani odradili trening na Mercedes-Benz Areni

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?