Susret s Udineseom

“Možemo slaviti u Zenici, a u uzvratu što nam Bog da”

Tekma
31.07.2013.
u 11:08

Na sutrašnjoj utakmici (20.45) u Zenici očekuje se posjet od 4–5000 gledatelja, od toga puno Širokobriježana

Odluka Uefe da umjesto na Pecari Široki Brijeg u trećem pretkolu Europske lige ugosti Udinese na zeničkom Bilinu polju priličito je razočarala širokobriješke ljubitelje nogometa.

Sto talijanskih navijača

Ali, to je već prošlost koja se ne može promijeniti, pa je klupska uprava pristupila zahtjevnoj organizaciji utakmice na Bilinu polju u četvrtak (20.45 sati):

-U stalnom smo kontaktu s Alijom Porčom, direktorom Čelika, te s Huseinom Smajlagićem, načelnikom općine, koji su nam na usluzi oko organizacije susreta. Siguran sam kako će sve biti na vrhunskoj razini, rekao nam je čelnik Širokoga Brijega Josip Bevanda koji je stalno pri telefonu. Tajnika kluba Dragu Soldu jučer smo dobili baš dok se vozio u Zenicu:

-Idem na sastanak s policijom koja će osiguravati susret, te dogovoriti sektore gdje će biti smješteni naši navijači, dogovoriti detalje oko osiguranja njihova dolaska i odlaska i druge detalje, kao što je prijam novinara. U kontaktu smo i čelnicima Udinesea. Za sada je dogovoren organizirani dolazak stotinjak talijanskih navijača, koji dolaze mini busevima i osobnim automobilima. Udinese će biti smješten u hotelu Zenica. Talijani su doveli i vlastitog kuhara. Široki će od danas boraviti u Vitezu, gdje će poslije podne trenirati na stadionu NK Rijeka. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 10 maraka na kiosku na stadionu Bilino polje. Cijena VIP ulaznica je 30 maraka. Od jutros ulaznice su u prodaji i u klupskom restoranu na Pecari. Cijena ulaznica za gostujuće navijače je 10 eura. Teško je reći koliko će Širokobriježana putovati u 190 kilometara udaljenu Zenicu, te koliko će ukupno gledatelja doći na Bilino polje.

Nadaju se iznenađenju

Utakmicu željno čekaju i nogometaši Širokog Brijega:

- Stanje u momčadi je vrlo dobro. Bilo bi i odlično da smo pobijedili Mladost u Bijeljini. Ali, to moramo zaboraviti, jer nam je samo Udinese na umu. Oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Moguć je slab dan, lošiji pristup, možda i malo podcjenjivanje, jer to je Talijanima u mentalitetu. Kad je lani mogao Hajduk pobijediti Inter u Milanu, možemo i mi Udinese. Kad igra krene, svi moramo od sebe dati 120 posto i zaboraviti tko je s druge strane. Mi bez straha i respekta idemo na pobjedu, a u uzvratu što Bog da, kaže Jure Ivanković, strijelac pogotka protiv kazahstanskog Irtysha:

- Zabio sam desnom nogom, pa mi prijatelji u SMS porukama pišu: Nije ti desna samo za papučicu gasa! Pa i nije, i ranije sam znao pogoditi desnom nogom.Šteta što se ne igra na Pecari, ali i to svakako treba zaboraviti. Šteta što zbog ozljede neće nastupiti Džidić, ali Zakarić bi mogao.On trenira kao i ostali - dodao je Ivanković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije