Perez blagoslovio Raulov Trijumf vrijednosti

Mourinho najavio promjene

Raul
AFP
03.06.2010.
u 08:29

– On je dokaz vrijednosti na travnjaku i izvan njega. On je klupski simbol, on je Real Madrid – kazao je Perez o Raulu Gonzalesu.

Prvi put od dolaska u Madrid, portugalski trener Jose Mourinho progovorio je o kompoziciji Realove momčadi i novim idejama.

– U Sergiju Ramosu Real ima vrlo dobrog desnog braniča, no on će biti još bolji na poziciji središnjeg braniča. Zato trebamo popuniti mjesto na desnoj strani. Također, treba nam i zamjena na lijevoj strani na kojoj igra Marcelo. Real mora imati balansiranu momčad, no s različitim tipovima igrača na svakoj poziciji i zato ćemo takve naći. Moramo igrati finale svakog natjecanja u kojem ćemo biti. Za takvo što treba nam raznolikost po mjestima u momčadi. Nadalje, srednji je red iznimno važan, a kompletiranog igrača u sredini veze jako je teško pronaći. Više je “desetki” i defenzivnih veznjaka. Ne možemo govoriti o tome tko je najbolji igrač sredine terena, budući da je upitno kako bi se koji od njih snašao u drugim nogometnim kulturama. Nitko ne može tvrditi da bi Frank Lampard zabio 30 golova u Seriji A ili Primeri, no u Premiershipu ih u prosjeku postiže 28, što je upravo nevjerojatno. Jednako tako, ne može se tvrditi da bi Barcelonin par Xavi i Andres Iniesta jednako kvalitetan bio u Engleskoj ili Italiji – objašnjava Mourinho koji je jučer prisustvovao promociji knjige Trijumf vrijednosti.

Riječ je o biografiji legendarnog Realova napadača Raula Gonzalesa.

– On je klupski znak prepoznatljivosti i njegova institucija te pravi dokaz vrijednosti na travnjaku i izvan njega. On je Real Madrid – kazao je Florentino Perez, predsjednik Reala, o svom napadaču.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije