PRED NAGODBOM

Mostarcima po 3 godine robije zbog prodaje heroina u Splitu?

privodjenje
VL FOTO
12.03.2012.
u 09:25

Kako smo pisali, osim Burića i Miličevića, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti još i Samira Serdarevića (29) te Mihaelu Baraku (42) iz Splita i Ivića Kneza (42) iz Trogira

Nakon što je odbijena jamčevina od 180.000 kuna za puštanje iz pritvora Mostaraca Adisa Burića (35) i Darka Miličevića (40), optuženih za krijumčarenje heroina iz BiH u Hrvatsku, odvjetnici Borivoje i Boris Milošević su tužiteljstvu ponudili nagodbu i prije negoli se krene u suđenje. Dok se tužiteljstvo o tome tek treba očitovati, tako se za Burića predlaže tri godine zatvora i vraćanje 60 tisuća kuna, a za Miličevića isto tri godine, ali i vraćanje 30 tisuća kuna kolika je, prema stavu obrane, imovinska korist koju su okrivljeni zaradili na ovaj način.

Isporuke ‘žutog’

Kako smo pisali, osim Burića i Miličevića, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti još i Samira Serdarevića (29) te Mihaelu Baraku (42) iz Splita i Ivića Kneza (42) iz Trogira. U optužnici je opisan način krijumčarenja droge. Burića i Miličevića se tereti da su od srpnja do prosinca 2011. iz BiH na područje Splitsko-dalmatinske županije donosili heroin i to osobno ili uz Serdarevićevu pomoć. Drogu su nosili u dva iznajmljena stana u Splitu te su pakirali u paketiće do 10 do 20 grama.

Po ‘piz’

Prema tim navodima, na taj su način u najmanje četiri navrata od Serdarevića preuzeli 860 grama “žutog”, a on je uhićen pri zadnjoj isporuci 4. listopada prošle godine u Splitu. Drogu su prodavali splitskim ovisnicima po cijeni od dvije i pol tisuće kuna za 20 grama. Tako je Adis Burić optuženoj Mihaeli Baraki od sredine srpnja do početka rujna 2011. isporučio najmanje 400 grama heroina koje je ona dalje prodavala. Nju se tereti za najmanje 90 prodaja ovisnicima te je tako zaradila najmanje 120 tisuća kuna. Miličević je, pak, Knezu u istom razdoblju prodao najmanje 90 grama heroina, a on je i zatečen i uhićen 26. kolovoza prošle godine s 40 grama. Optužnica navodi da je Burić od prodaje droge zaradio najmanje 100 tisuća kuna, a Miličević najmanje 30 tisuća kuna. Sveukupno je Knez kupio droge vrijedne oko 120 tisuća kuna, a onda ju je dalje prodavao ovisnicima po Trogiru i diljem županije za cijenu od 100 kuna po “pizu” ili 400 kuna za gram.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije