PRESUDA

Mostarac za otmicu Ante Jelavića dobio 18 mjeseci zatvora

baja
VL FOTO
18.02.2011.
u 09:35

Tako je 5 optuženih otmičara dobilo ukupno 15 godina zatvora, dok je šesti počinitelj još uvijek nepoznat

Iako je negirao krivnju, brzopoteznom sporazumnom nagodbom s konjičkim tužiteljem Seadom Đikićem, Mostarac Saša Savinović dobio je 1,6 godina zatvora za spektakularnu otmicu Ante Jelavića, bivšeg člana Predsjedništva BiH. Kako se radilo o državljaninu BiH, Savinoviću se jedinom od optuženih otmičara sudilo izvan Hrvatske. Inače, osim obiteljskih problema, njemu je jedna od olakotnih oklonosti bila i ta što boluje od PTSP-a.

Ovim priznanjem se odrekao žalbe. Ukoliko sve to još i sud potvrdi, time je konačno i završen proces protiv optužene petorke, dok je šesti počinitelj ostao i dalje još uvijek nepoznat. Podsjetimo, nakon samo jednog raspravnog dana, lani su zbog slučaja Ante Jelavića u Zagrebu osuđeni Vlado Ćurić (39), koji je dobio tri i pol godine zatvora, dok je Mario Miličević zvani Baja zaradio četiri, a Dalibor Prgomet i Bajin sin Vlatko Miličević po tri godine zatvora. Ćurić i M. Miličević također su sve priznali, što je i ubrzalo suđenje.

Prema optužnici, Jelavića su pričekali kod zagrebačke tržnice, utrpali ga u automobil i prevezli do Rame. Natjerali su ga da nazove suprugu i kaže joj kako otmičari traže milijun eura otkupnine.

Ključne riječi

Komentara 1

DZ
dzalic
18:08 18.02.2011.

Takva smo mi zemlja umjesto da žurno bude optužen i osudjen onaj tko je opljackao Hrvatskog vojnika i Hrvatskog radnika jer je Hrvatski radnik izdvajao za Hrvatskog vojnika i njihove place koje je ovaj porucnik JNA s pala strpao sebi u lisnicu ,sudi se ocajnim ljudima koji su samo htjeli svoje posteno zaradjene place koje su zaradili kao pripadnici HVO-a

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije