PRESUDA

Mostarac je zbog mučkog ubojstva Crnogorca dobio 17 godina zatvora

dzidic
VL FOTO
30.12.2010.
u 08:45

Tako je Mladenu Džidiću iz Mostara za tri godine umanjena kazna koju mu je ranije bio izrekao Županijski sud u Mostaru

Mladen Džidić (36) iz Mostara pravosnažno je osuđen na 17 zatvora zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obadovića (40), ubijenog lanjskog 13. listopada u napuštenom objektu nadomak Mostara, gdje je optuženi Džidić nekada držao folkoteku - potvrđeno je u Vrhovnom sudu FBiH. Dužan mu je i vratiti 70.000 eura. Tako mu je tek za tri godine umanjena kazna koju mu je bio izrekao Županijski sud u Mostaru.

Osuđeni bi uskoro trebao biti prebačen u zenički zatvor. Županijski sudac Slavko Pavlović rekao je da se prilikom donošenja nepravomoćne presude cijenilo izjave svjedoka optužbe, prije svega Dejana Bešovića koji je dan ranije iz Švicarske u Mostar dovezao Obadovića. Njegova se izjava, prema riječima Pavlovića, podudarala i s ostalim izvedenim dokazima, kao i videosnimaka na kojima se vidi sastanak i razgovor optuženog i ubijenog u jednom tržnom centru u Mostaru. U postupku nisu pronađeni pištolj kojim je počinjeno ubojstvo, optuženikova odjeća i novac uzet od ubijenog Obadovića, a ni droga koja je, prema izjavama svjedoka, bila i povod za sastanak Džidića i Obadovića, koji je u BiH stigao pod lažnim imenom Predrag Vukasanović.

Prema optužnici, sastali su se radi dogovora o kupoprodaji droge za koju je Obadović kod sebe imao 70.000 eura. Prvi sastanak dogodio se 12. listopada, nakon čega je Džidić smjestio Obadovića u motel na Buni, pa se ujutro vratio u Mostar, nakon čega Obadović više nije viđen. Žrtvina braća su uzalud tražila da se procesuira i njihov zemljak Ljubiša Jevrić koji ga je i namamio u Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije