Semir Cerić Koke

“Moj kum Turković predstavljen je kao neki drugi čovjek”

koke
VL FOTO
22.12.2011.
u 09:54

Cerić je pozvao policiju i predao im snimke videonadzora iz Toscane, a optuženi Zijad Turković mu je na to rekao: “Neka si”.

Iskazom pjevača Semira Cerića Koketa jučer je u Sudu BiH nastavljeno suđenju Zijadu Turkoviću Ziki i ostalima koje se tereti za pet brutalnih ubojstava. Potvrdio je da je od Turkovića, inače kuma, prije dvije godine kupio tvrtku Bel Ami, ali i to da mu je sa svadbe Elvisa Keljmendija u hotelu Radon Plaza poslao SMS poruku. “Nemoj dolaziti, stari je tu”. Turković je već priznao pokušaj likvidacije Nasera Keljmendija upravo na toj svadbi, a svjedok pokajnik Isljam Kalender, još jedan Turkovićev kum, otkrio je da je upravo pjevač javio Ziki o prisustvu Nasera. Međutim, Cerić navodi da se Turković, koji se nešto prije pomirio s Elvisom, planirao doći i počastiti goste i time pokazati svima da više nisu u sukobu. To je htio uraditi, ali samo ukoliko otac Naser ne bi bio tu, jer s njim i dalje nije bio u dobrim odnosima.

Loša poruka

- Zbog te poruke se i danas osjećam loše. Moja karijera je koristila u neke lijepe svrhe, a sada je prikazan kao član skupine zbog čega mu se “pjevanje svelo na nekoliko mjesta, izlasci su na relaciji stan-radnja, a restoran gotovo nikako ne radi, požalio se Cerić. Što se tiče kupovine Bel Ami od Turkovića te otvaranja restorana Toscana u prostoru koji je ranije bio kafić, Cerić je ispričao da je prvobitna cijena od 200.000 KM narasla na 270.000 KM te da je plaćao u ratama jer je dogovor bio da će davati novac kada bude imao. Tako je dio davao u gotovini, dijelovi su išli na račun u banci, a poslije uhićenja uslijedile su uplate na račun Turkovićeve supruge Šejle, te plaćanje preko odvjetnika i Turkovićevoj sestri. Ostalo je, kako je rekao, da isplati još oko 19.000 KM.

Drugi čovjek

Također, Cerić je potvrdio da Turkovića poznaje od njegove 15. godine i da je kum njegova djeteta. Pojasnio je da su ‘jarani’, ali dodao i to da ga je ovaj slučaj iznenadio te da je to “kako je Turković predstavljen, u pitanju neki sasvim drugi čovjek”. Svjedočio je i o slučaju Marija Tolića, čije se svirepo ubojstvo stavlja na teret ovoj zločinačkoj organizaciji. Naime, kada je čuo za njegov nestanak, Cerić je pozvao policiju i predao im snimke videonadzora iz Toscane. O tome je obavijestio i Turkovića, koji se družio s Tolićem, na što mu je on rekao: “Neka si”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?