PRIPREME

Modri i dalje zadivljeni prijemom u Hercegovini

vaha
Stojan Lasić
19.01.2011.
u 10:21

- Na turniru u Gabeli svi će igrati. Strah me ozljeda zbog umora tako da nitko neće igrati previše, kazao je Vaha

Igrači Dinama iskoristili su slobodan dan da, nakon relaksacija u sauni i bazenu, nakon ručka posjete mjesto Gospina ukazanja. Većina igrača predvođena predsjednikom Mirkom Barišićem popela se na brdo iznad Međugorja gdje se prije trideset godina skupini djece ukazala Gospa. U miru i tišini skrušeno su se molili uz druge hodočasnike, zadržavši se sa svojim željama i molitvama desetak minuta.

Pobožni Tonel

Na Brdu ukazanja bili su svi domaći igrači, a od stranaca samo Jakub Sylvestr i Portugalac Tonel, koji je bio oduševljen izletom.

– Prvi put sam u Međugorju. Lijepo je otići na tako sveto mjesto. Kod nas u Portugalu Gospa se ukazala u Fatimi i ondje sam bio mnogo puta – kazao je pobožni Portugalac.

Nakon povratka, kupili su međugorske suvenire i djeci putem dijelili autograme. Poslije su se svi zaputili u hotel na obvezni odmor. Ibañez je jučer izišao iz sobe i kratko je boravio na terasi hotela uz vrući čaj.

– Ibañezu je malo bolje, kao i Carlosu i Cufrêu. Intrigira me što je uzrok bolesti i tih sitnih ozljeda. Oduševio me Mateo Kovačić. Ima sjajne trkačke sposobnosti. Odličan je, kao i Brezovec, Palić i Šitum – kazao je Halilhodžić, koji je jučerašnji dan proveo u Mostaru. Bio je na Starom mostu, a u jedan od obližnjih restorana vodio je Zorana Mamića na ručak. Inače, Vaha je odigrao i značajnu ulogu pri uvrštenju toga mosta na Unescovu listu svjetske kulturne baštine. I u Mostaru su Halilhodžić i Zoran Mamić lijepo primljeni. Oduševljeni su gostoprimstvom u Hercegovini.

Sve podređeno Dinamu

– Ovdje je sjajno. Osjećamo se jako ugodno – divio se Vaha gostoljubivošću u Hercegovini.

U Dinamu još ne žele govoriti o dolascima i odlascima, ali je nagoviješteno da bi neki igrači mogli napustiti klub. Plavi će na turnir u Gabelu, gdje još igraju Split, Široki Brijeg i domaćin GOŠK. Zanimljivo, Halilhodžić je tražio da se na tom turniru utakmica za treće mjesto igra nakon finala, kako bi momčad mogla prije krenuti u Zagreb, tako da u pobjedu nad čapljinskim GOŠK-om Halilhodžić i ne sumnja. Iako iz GOŠK-a priželjkuju, pa čak i najavljuju moguće iznenađenje.

- Na turniru u Gabeli svi će igrati. Strah me ozljeda zbog umora tako da nitko neće igrati previše. Svima trebam dati priliku.

Atmosfera u momčadi bolja je no ikad iako se radi vjerojatno najžešće dosad.

- Vidim da su igrači zadovoljni i sretni sa mnom. Ujutro mi puštaju pjesme, a nisam čuo da je takva atmosfera bila prije. To je super, drago mi je da su nasmijani. Odmah se može bolje raditi -izjavio trener Dinama, a iskoristio je priliku da se još malo našali na račun Zorana Mamića s kojim ima sjajan odnos. - Igračima sam u šali rekao da će ako me ne budu slušali i dobro trenirali izgledati kao Zoki, a on je totalno nespreman.

- Sa šefom uistinu imam sjajan odnos. Bio sam dobar sa svim trenerima, ali s Halilhodžićem sam se najbolje našao od svih, opisao nam je njihov odnos sportski direktor zagrebačkog Dinama Zoran Mamić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije