presuda u haagu

Mladićeva desna ruka Zdravko Tolimir dobio doživotni zatvor

zdravko tolimir
AFP/PIXSELL
12.12.2012.
u 16:17

Tolimir se triput prekrstio kad ga je sudac pozvao da ustane kako bi čuo dosuđenu kaznu. Triput se prekrstio i nakon što je čuo da je dobio doživotni zatvor

Zdravko Tolimir, desna ruka Ratka Mladića u Srebrenici 1995., osuđen je na doživotan zatvor nakon što je raspravno vijeće suda u Haagu zaključilo da je kriv za genocid. Tolimir se triput prekrstio kad ga je sudac pozvao da ustane kako bi čuo dosuđenu kaznu. Triput se prekrstio i nakon što je čuo da je dobio doživotni zatvor, kaznu koju je tražilo tužiteljstvo.

Raspravno vijeće nije donijelo jednoglasnu odluku, nego je i u ovom predmetu odluka donesena većinom glasova, uz izdvojeno mišljenje jednog od sudaca. Ali ova je presuda važna jer je još jednom na međunarodnom sudu dokazano da su bosanski Srbi u Srebrenici 1995. proveli genocid, najteže kazneno djelo. Dokazano je i postojanje dvaju udruženih zločinačkih poduhvata u kojima je sudjelovao Tolimir. Ovo je četvrta presuda Haaškog suda u četiri tjedna.

>>Haaški tužitelji traži doživotni zatvor za Tolimira zbog Srebrenice

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?