Buje

Mladi orguljaš L. Arvidsson zatvara Organum Histriae

Lukas Arvidsson
ar
15.08.2012.
u 13:05

Arvidssonov stil je da na svojim koncertima uz ”klasični” stil improvizira na jazz i folklornu glazbu - ovaj put na djela J.S. Bacha i Antonia Vivaldija, Dietericha Buxtehudea i Pabla Brune

Posljednji koncert 15. Organum Histriae održat će se u četvrtak u Bujama od 21 sat kada će 28-godišnji švedski umjetnik Lukas Arvidsson zasvirati na najljepšim i najoriginalnijim istarskim orguljama koje se nalaze u Župnoj crkvi Sv. Servula, a izgradio ih je 1791. Gatano Callido (Venecija). Arvidssonov stil je da na svojim koncertima uz ”klasični” stil improvizira na jazz i folklornu glazbu. Izvest će djela D. Buxtehude “Preludij u g molu”, “Caspriccio u D duru” G. Böhma, “Toccatu” Samuela Scheidta, “Toccata Quarta” Girolamoa Frescobaldija, a improvizirat će na Koncert u d-molu J. S. Bacha i Antonia Vivaldia, Ciacconu u e-molu Dietericha Buxtehudea i “Tiento de 2°” Pabla Brune.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?