SKANDAL

Mlaćo umjesto u zatvoru danas odlučuje tko su bili prvi branitelji

policija
VL FOTO
15.07.2010.
u 07:57

Umjesto u zatvoru, Dževad Mlaćo, ratni načelnik Bugojna, sjedi u komisiji koja određuje tko su prvi branitelji BiH

Ratni načelnik Bugojna i čovjek koji je nedavno na Sudu BiH, kao svjedok obrane četvorice za ratni zločin nad bugojanskim Hrvatima optuženih pripadnika Armije BiH, neizravno priznao svoju krivicu za progon i ubojstva Hrvata 1993. Dževad Mlaćo danas sjedi u Komisiji za verifikaciju statusa organizatora pokretača otpora 1991.-1992. godine. Iako je, prema svim dokaznim materijalima koji su proteklih godina dostavljani Tužiteljstvu BiH, Dževad Mlaćo trebao, po zapovjednoj odgovornosti, biti suđen za ratne zločine, njega je ministar za braniteljska pitanja i invalide rata postavio za člana komisije koje će odrediti tko je zapravo bio prvi branitelj države BiH.

 Spomenimo da je sudsko vijeće Suda BiH prije nekoliko mjeseci prekinulo ispitivanje Dževada Mlaće, svjedoka na suđenju “bugojanskoj četvorci”, nakon što je on kao svjedok iz svog rokovnika pročitao rečenicu: “Ne smijemo imati službeno zarobljenih civila, a tajno, ekstremni dio zarobljenih vojnika treba likvidirati.” Nakon izrečene rečenice Mlaćo se pravdao kako “ne zna čija je to konstatacija”.

“Ne znam je li to uopće bilo u lipnju 1993. godine na sjednici Ratnog predsjedništva općine Bugojno. Rukopis jest moj, ali tko je to rekao, zaista ne znam. Možda je naknadno dopisano jer se nalazi ispod crte koja je označavala kraj sjednice Ratnog predsjedništva”, kazao je tada bivši predsjednik Ratnog predsjedništva općine Bugojno Dževad Mlaćo.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mitar
12:01 15.07.2010.

Zahvaljujuci iskljucivo sitnim interesima htz-.ea

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?