Akcija Ministarstva

Ministarstvo poljoprivrede otkupit će mlijeko! 'Nemojte ga prolijevati'

Jakovina portal (1)
Robert Anić/PIXSELL
24.02.2013.
u 13:23

Otkupljeno mlijeko upotrijebit će u biopostrojenjima za proizvodnju energije, a zaraženu hranu seljaci će moći zamijeniti za onu iz robnih rezervi po povoljnijim uvjetima.

Ministarstvo poljoprivrede od sutra će otkupljivati mlijeko koje mliječna industrija ne želi otkupiti, i to po istoj cijeni, priopćeno je iz ministarstva.

Otkupljeno mlijeko upotrijebit će u biopostrojenjima za proizvodnju energije, a  zaraženu hranu seljaci će moći zamijeniti za onu iz robnih rezervi po povoljnijim uvjetima.

Ova odluka stigla je nakon što su seljaci jučer mirno prosvjedovali u Brodsko-posavskoj županiji i time poslali poruku Ministarstvu da se osjećaju iskorišteno i prevareno i zbog afere s aflatoksinima i zato što u proljetnu sjetvu kreću gotovo bez poticaja, javlja HRT.

Resorni ministar Tihomir Jakovina seljacima je poručio da poticaji stižu  te da Hrvatska ima mnogo kvalitetnije mlijeko od mnogih zemalja.

- Hrvatsko mlijeko je najkvalitetnije i najsigurnije u regiji. Imamo kvalitetnije mlijeko od Amerikanaca i mnogih drugih, rekao je ministar u sinoćnjem Dnevniku HRT-a.

Govoreći o šteti koja je nastala nakon pronalaska povišene razine aflatoksina u mlijeku, Jakovina je rekao da će se podaci o procjeni štete znati početkom tjedna. Apelirao je na sve da se učine maksimalni napori da se ovakva situacija s mlijekom više ne ponovi.

>>'Sustav je siguran, hrvatskoj je mlijeko najkvalitetnije u regiji'

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije