Sarajevo

Ministar Kurteš razgovarao s veleposlanikom Afanasijevim

Predrag Kurteš
15.11.2012.
u 17:38

Ministar Kurteš je izrazio zahvalnost za pomoć koju UNDP pruža Bosni i Hercegovini

Rezidentni koordinator UN-a za Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Jurij Afanasijev, boravio je danas u posjetu Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova, gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš.

U dužem, srdačnom razgovoru, ministar Kurteš je izrazio zahvalnost za pomoć koju UNDP pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu k euroatlanskim integracijama, posebno u segmentu podrške naporima policijskih agencija u kreiranju sigurnijeg ambijenta za život građana.
Veleposlanik Afansejev je potvrdio da će UNDP nastaviti sa pružanjem podrške naporima lokalnih vlasti na jačanju općeg stanja sigurnosti na području cijele Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu, on je ministru Kurtešu izložio konkretne planove koji se tiču realizacije kampanje sa čijom realizacijom bi se otpočelo početkom 2013. godine, a kojom bi se propagirala činjenica amnestije za građane koji dragovoljno predaju oružje koje imaju u ilegalnom posjedu, i na taj način osnažile aktivnosti na prikupljanju ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u Bosni i Hercegovini.

Naglašavajući činjenicu da su velike količine oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u ilegalnom posjedu građana, permanentna opasnost za građane Bosne i Hercegovine po više osnova, ministar Kurteš je izrazio punu spremnost Federalnog ministarstva unutarnjih poslova da se, u suradnji sa županijskim ministarstvima unutarnjih poslova, uključi u realizaciju ovog projekta. On je istaknuo i činjenicu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine svojim zaključkom sa sjednice održane 6. studenoga. 2012., zadužila Federalno ministarstvo unutarnjih poslova da u suradnji s Federalnim ministarstvom pravosuđa pripremi Nacrt zakona o amnestiji za nedopušteno držanje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava u FBiH, i da su te aktivnosti već u tijeku.

Zahvaljujući se za posjet, ministar Kurteš je izrazio uvjerenje da suradnja i međusobni partnerski odnos predstavlja obostrani interes UNDP-a u BiH i Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, i da kao takvi predstavljaju prioritet koji će biti realiziran u punom kapacitetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?