Zagonetna eksplozija

Mina ubila majku, a teško ranila sina

Olovo
07.08.2012.
u 09:28

Ubitačna naprava u dvorištu kuće obitelji Muratović na lokalnom putu u naselju Banja, u gradskom dijelu Olova

U eksploziji nepoznate naprave jučer ujutro, oko 8:20 sati, smrtno je nastradala 58-godišnja Jasmina Muratović, dok je njen 30-godišnji sin Admir Muratović zadobio teške tjelesne ozljede i prebačen je na liječenje u Klinički centar u Sarajevu. Eksplozija se dogodila na makadamskoj cesti pokraj kuće obitelji Muratović na lokalnom putu u naselju Banja, u gradskom dijelu Olova. Nastradala žena i njen sin bili su u neposrednoj blizini eksplozije i ona je zadobila teške ozljede opasne po život od kojih je podlegla na mjestu događaja. Odmah nakon dojave na mjesto nesreće stigle su dežurne medicinske i policijske ekipe, ali nažalost ozlijeđenoj ženi nije bilo pomoći, a njenog sina su nakon ukazane prve pomoći smjestili na KCUS na Koševu u Sarajevu.

“Pacijent je stigao s teškim ozljedama crijeva, trbušne maramice i jetre, a u tijelu mu je puno gelera. Zadobio je puno sitnih ozljeda od gelera naročito na donjim ekstremitetima. Urađena mu je kompletna dijagnostika i upravo je završen operativni zahvat, nakon kojeg je upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Njegovo stanje je trenutačno stabilno”, priopćila je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

Kako je došlo do ove eksplozije znat će se tek nakon što policijski tim na čelu s tužiteljem Ešrefom Sikirom završi sve očevidne i istražne radnje. “Sin je u teškom stanju pa još nismo obavili razgovor. Dok se ne završe istražne radnje ne možemo reći o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi i kako je došlo do njenog aktiviranja. Istragu je preuzeo dežurni tužitelj”, rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica policije MUP-a ZDŽ-a. Prema prvim neslužbenim informacijama najvjerojatnije se radi o eksploziji ručne bombe tkz. kašikare, ali još uvijek nema indiciranog izvršitelja. Za sada nema pouzdanih činjenica koje će utvrditi okolnosti kako je došlo do eksplozije, niti o izvršitelju. Je li to bio netko od njih dvoje, ili je eksplozivna naprava pronađena u neposrednoj blizini i eksplodirala usljed neopreznog rukovanja, ali za sada nema nikakvih saznanja da postoji i neka treća osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije