Ministarstvo izbjegl

Milijune podijelili bez javnog poziva

novac
VL FOTO
13.07.2011.
u 14:33

Revizori su upozorili da dodjelom novca za obnovu i održivi povratak na osnovu pojedinačnih zahtjeva i bez javnog poziva nije osigurana puna transparentnost izbora korisnika i trošenja javnog novca

Ne poštujući vlastite procedure, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH prošle je godine dodijelilo novac za obnovu kuća i zgrada bez javnog poziva.

Sredstva za održivi povratak su dodjeljivana i nekim pravnim subjektima koji nisu bili registrirani u sudu, dok nije kontrolirano je li namjenski utrošeno oko 1,4 milijuna KM granta za održivi povratak u Srebrenicu. Ovo je navedeno u izvještaju Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH o financijskom radu Ministarstva izbjeglih Federacije BiH u prošloj godini.

Revizori su upozorili da dodjelom novca za obnovu i održivi povratak na osnovu pojedinačnih zahtjeva i bez javnog poziva nije osigurana puna transparentnost izbora korisnika i trošenja javnog novca. Naveli su da je za obnovu dano najmanje 7,2 milijuna maraka na osnovi zahtjeva korisnika, iako je trebao biti raspisan javni poziv. Ista zamjerka je bila na dodjelu novca za obnovu zgrada kroz projekat podrške povratku Srba na područje Federacije Bosne i Hercegovine. Revizori su ukazali i da je, s obzirom na značajan iznos potrošen za održivi povratak, oko 7,9 milijuna maraka, trebalo raspisati javni poziv.

Revizori su ukazali i da je, s obzirom na iznos potrošen za održivi povratak, oko 7,9 mil. KM, trebalo raspisati javni poziv

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?