Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Milanović: Sa Slovenijom imamo arbitražu, s BiH problem

Premijer je na Korčuli izajvio kao je više od deset godina potpisan ugovor o granici o kojoj ćemo s BiH intenzivno razgovarati.
28. srpnja 2012. u 13:54 2 komentara 1 prikaza
milanovic (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

U sklopu boravka na Korčuli predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović nazočio je svečanoj sjednici Gradskoj vijeća održanoj u povodu blagdana Svetog Todora, Dana grada Korčule.

Kako su mu Korčulani naglasili da je jedan od osnovnih problema (ne)povezanost, premijer im je odgovorio da ono što oni zovu izoliranošću, on kao gost vidi kao prednost. Upravo tu prednost treba iskoristiti, pa je Korčulanima preporučio da naprave ekstra iskorak.

U iscrpnom govoru na svečanoj sjednici predsjednik hrvatske Vlade dotaknuo se Pelješkog mosta, problema s granicom, a uputio je i političke poruke.

- Na žalost Hrvatska na moru nema definirane granice. Naš mali narod gospodari s više od tisuću kilometara. To je enormam resurs na kojem nam mnogi zavide, a kojim treba dobro upravljati. Hrvatskoj nitko ne može biti prepreka, samo mi sami sebi, rekao je Milanović.

Nastavio je kako smo sa Slovenijom na arbitraži, dok s BiH imamo problem. Prije više od deset godina potpisan je ugovor o granici o kojoj ćemo s BiH intenzivno razgovarati.

- Hrvatska ostaje gospodarica istočnog dijela Jadrana, poručio je. 

Ustvrdio je kako nam je potrebna solidarnost i kako treba brinuti o svakom dijelu Hrvatske. Posjetio je da smo sagradili autoceste svojim novcem, a danas imamo na raspolaganju imamo europskih fondova, pa Hrvatska ima ogromnu šansu koju mora iskoristiti.

- Ovo je godina konsolidacije, a u sljedećoj konture hrvatskog odijela moraju biti jasne. Za to nam treba podrška većeg broja ljudi, kazao je premijer.

Pozvao je na zajedništvo što me znači istomišljeništvo i monolitne stavove te zamolio da ne vodimo kulturne ratove.

- Samo tako vidim šansu za Hrvatsku, koja je drugačija od svake zemlje u Europi, ocijenio je Milanović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • krtica:

    Izgleda da ovaj ima najvise problema sa samim sobom!

  • krtica:

    I jos nije sjasio! Odhebi druze svrbo!