Iz hrvatske lige u MLS

Mikulić: Idem u SAD i ne vraćam se u Hrvatsku!

mikulic
antonio bronić/pixsell
12.01.2011.
u 17:22

U Zagrebu sam bio u tako lošoj situaciji da ne može biti gore! A Chicago mi je već uplatio prvu plaću, iako još nisam ni došao - istaknuo je Mikulić

Josip Mikulić uskoro će postati prvi igrač iz HNL-a koji je zaigrao u MLS-u, američkoj profesionalnoj ligi, otkako se ona od prije nekoliko godina igra u sadašnjem obliku. Mikulić upravo rješava formalnosti za prelazak u Chicago Fire, momčad u kojoj su svojedobno igrali Hristo Stoičkov i Carlos Valderama, kao i Ante Ražov, američki reprezentativac hrvatskih korijena i jedan od najboljih strijelaca u povijesti MLS-a. Potpisat će četverogodišnji ugovor.

 Mikulić nam je ispričao kako je došlo do kontakta sa Chicagom.

 – Trajalo je to nekoliko mjeseci, a prvi kontakti uspostavljeni su u listopadu prošle godine, a direktor Frank Kopas i trener Carlos de los Cobos u studenome su bili na turneji u Europi. Pratili su me na nekoliko utakmica i vrlo brzo smo se dogovorili, nisam očekivao da će se sve tako jednostavno završiti.

 Što znate o MLS-u?

 – Nemam predrasuda da je riječ o nekakvoj egzotičnoj ligi. Pa pogledajte samo koja su velika imena igrala u njoj. Bolje Amerika nego Kina ili Kazahstan. To doživljavam kao veliki iskorak u svojoj karijeri. Usavršit ću jezik i steći nova poznanstva. Ne želim se vratiti više u naš nogomet. Uostalom, u Zagrebu sam bio u tako lošoj situaciji da mi ne može biti gore. Američka liga je, kako kažu, tehnički slabija, ali trkački jača od HNL-a. Medijski iznimno praćena, sve je savršeno organizirano. Evo, baš su me prije dva dana zvali da otvorim račun kako bi mi uplatili prvu plaću. A još ni minute nisam odigrao. A bolje je da vam i ne kažem koliko sam primio plaća u Zagrebu u zadnjih pola godine. Sada ću se posvetiti novoj sredini. Moram pronaći stan u Chicagu, a nakon toga slijede pripreme u Meksiku i Teksasu – zaključio je Mikulić. (žj/VLM)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?