Široki Brijeg

Mijo je postavio visoke standarde u vođenju kluba

Mijo Jelić
29.08.2013.
u 10:33

Od izjava, ili spominjanja imena budućeg predsjednika bježe svi članovi Upravnog odbora

Nogometni klub Široki Brijeg više od desetljeća vrijedi za najorganiziraniji nogometni i uopće sportski klub u Bosni i Hercegovini. Oni koji to tvrde takav status vežu uz ime Mije Jelića, dugogodišnjeg predsjednika kluba, koji to više nije, nakon što je nedavno podnio ostavku.

Čvrsta odluka

Neopozivu, mada mnogi vezani za klub govore “vratit će se Mijo, i ranije je podnosio i povlačio ostavke”. Čini se kako ipak neće, jer ono što je Jelić naveo na odlasku čini se čvrstim i nepromjenjivim. U obrazloženju ostavke, na klupskoj stranici stoji:

-Ostavku podnosim iz osobnih i obiteljskih zdravstvenih razloga. Nisam je dao ishitreno, o njoj razmišljam više od godinu dana. Na kraju sezone 2012/13. priopćio sam je Upravnom odboru, zatim je na molbu članova UO odgodio do sljedeće sjednice.

Očekivalo se kako će Upravni odbor odmah imenovati novog predsjednika. Po Statutu kluba, to može biti netko od sadašnjih članova Upravnog odbora: Mirko Grbešić, Miro Kraljević, Josip Kožul, Zdenko Ćosić, Vencel Matijević, Tomo Primorac, Ivan Ševo, Željko Knezović, Robert Sabljić, Viktor Lasić, Željko Gugić, Dragan Mikulić, te Mijo Jelić, koji će ostati član Upravnog odbora. Uz ovu trinaestoricu, po Statutu mjesto u Upravnom odboru mogu zauzeti još dvojica, što znači da predsjednik može biti i netko izvan ovoga kruga – samo ga prethodno treba “smjestiti” u Upravni odbor. No, rješenja nema, jer čini se kako svi bježe od ove dužnosti:

Visoki standardi

-Jasno je i zašto bježe. Jelić je “nabio” visoke standarde, pa se svi boje preuzeti dužnost, plašeći se kako će biti manje uspješni, kaže jedan bivši trener Širokoga, moleći da mu ne spominjemo ime. Od izjava ili spominjanja imena budućeg predsjednika bježe svi članovi UO, bivši predsjednici i ostali vezani za klub s kojima smo pokušali razgovarati: -Mislim kako predsjednik treba i mora postati Mirko Grbešić, glavni sponzor kluba, dosadašnji dopredsjednik. Jedino s njim na čelu klub bi imao dugoročnu stabilnost, osobito financijsku. Svi koji vole klub htjeli bi baš Grbešića. Sve ostalo bilo bi kratkog daha, rekao nam je jedan bivši zaslužni klupski čelnik uz ono obvezno “ne spominjite mi ime”: -Nije još zakazana sjednica Upravnog odbora. Kad se zakaže, znači da je “skuhano” ime predsjednika. To treba unaprijed pripremiti. Tek tada očekujte “bijeli dim”. Obavijesti ćemo vas na vrijeme kad će to biti, rekao nam je jedan čelnik kluba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?