Forbes

Michelle Obama, prva dama SAD, najmoćnija je žena svijeta

Michelle Obama
Pixsell
07.10.2010.
u 08:35

Michele Obama, supruga američkog predsjednika s prvog mjesta svrgnula je njemačku kancelarsku Angelu Merkel koja je pala na četvrto mjesto liste 100 najmoćnijih žena svijeta

Michelle Obama najmoćnija je žena svijeta prema već tradicionalno ljestvici američkog magazina Forbes. Michele Obama, supruga američkog predsjednika s prvog mjesta svrgnula je njemačku kancelarsku Angelu Merkel koja je pala na četvrto mjesto liste 100 najmoćnijih žena svijeta.

Drugo mjesto zauzela je je Irene Rosenfeld predsjednica uprave 'Kraft Foodsa', koja je lani bila šesta, dok je treća popularna voditeljica Oprah Winfrey.

Peta najmoćnija žena svijeta jest Hillary Clinton, svojedobno prva dama Amerike, te trenutačna američka državna tajnica. Indira Nooyi, čelnica Pepsija našla se na šestom mjestu, dok je Lady Gaga kontroverzna pop ikona sedma na ljestvici Forbesa.

Gail Kelly, predsjednica uprave australske banke 'Westpac' na visokom je osmom mjestu. Beyonce Knowles, pjevačka zvijezda drži deveto mjesto dok je glumica i voditeljica Ellen DeGeneres, upala na listu kao deseta najmoćnija žena svijeta.

Prva dama Francuske Carla Bruni Sarkozy, koja puni novinske stupce Europe kada se radi o svjetskoj moći, tek je na 35. mjestu.

A Angelina Jolie, koja se ovoga ljeta trebala ukazati u Hrvatskoj, na 21. je mjestu svjetski moćnih žena.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?