Mali zeleni

Messi protiv Espanyola srušio još jedan nevjerojatan rekord! (video)

Tim Duncan
Foto: AFP
1/2
05.05.2012.
u 23:02

Sa četiri gola Espanyolu u pobjedi 4:0 Barcelone, Messi je prestigao Rumunja Georgescua i s 50 prvenstvenih golova postao apsolutni europski rekorder po broju prvenstvenih pogodaka u jednoj sezoni.

Nezemaljski, fantastičan, veličanstven, jedinstven... Sve su to pridjevi koji idu uz Lionela Messija, ali teško da mogu dočarati briljantnost Barceloninog nogometaša. Jer, maleni je Argentinac u 37. kolu španjolskog prvenstva sam pobijedio Espanyol 4:0, postigavši sva četiri pogotka, čime je postao apsolutni europski rekorder po broju prvenstvenih golova u jednoj sezoni!

Dosadašnji je rekord, sa 47 golova, držao rumunjski nogometaš Dudu Georgescu, koji je taj podvig napravio u dresu Dinama iz Bukurešta u 1970-ima. No, Messijevih sada već okruglih 50 pogodaka u sezoni neusporedivo je veće ostvarenje, ne samo zbog brojke, nego i zbog težine lige u kojoj se to dogodilo.

Inače, od četiri pogotka gradskom rivalu, Messi je dva postigao s bijele točke, a dva iz igre.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti teško ostvarenu pobjedu madridskog Reala na gostovanju kod Granade. Kraljevski je klub slavio 2:1, no do tri boda je došao u samom finišu. Domaćini su vodili od 5. minute golom Jare. U 81. je izjednačio Cristiano Ronaldo golom s 11 metara, a autogol Cortesa u 90. donio je Realu tri boda.

U dresu Seville nastupio je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji nije ostao na ledu zbog tučnjave u svlačionici prije nekoliko dana. Raketa je igrao do 66. minute u pobjedi nad Rayo Vallecanom, a bio je i asistent za jedan pogodak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije