PRESUDA

Medunjanin proglašen krivim, prijeti mu doživotni zatvor

adis
02.05.2012.
u 09:13

Medunjanin se suočava sa kaznom doživotne robije prilikom izricanja presude 7. rujna

Porota saveznog suda proglasila je sinoć krivim američkog državljanina porijeklom iz BiH Adisa Medunjanina za pokušaj aktiviranja bombi u sistemu podzemne željeznice u New Yorku 2009. godine u ime Al Qaide. Medunjanin se suočava sa kaznom doživotne robije prilikom izricanja presude 7. rujna.

Porota ga je proglasila krivim prema devet tačaka za terorizam, uključujući planiranje ubojstva američkih vojnika u Afganistanu i udruživanje sa Al Qaidom.

Odvjetnici optuženog izjavili su sudu da se on povukao iz zavjere za aktiviranje bombi. Međutim, priznali su da je Medunjanin putovao u Pakistan da bi se pridružio talibanima, ali da nije imao namjeru da izazove smrt i razaranje u New Yorku.

Američko tužiteljstvo priopćilo je da su Medunjanin i ostala dvojica optuženih Najibullah Zazi i Zarein Ahmedzay obučavani u kampu Al Qaide, gdje je od njih zatraženo da izvedu samoubilački napad u SAD.

Među ostalim metama napada, koje su razmatrali Medunjanin i ostali, jesu burza u New Yorku željeznička stanica \"Grand Central\" i \"Times Square\".

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:51 02.05.2012.

Nista se drugo i nije moglo ocekivati, kad se vrsi radikalna islamizacija BiH muslimana vec 20-ak godina (islamisti, vehabije, huskacki govori nekih muslimanskih vjerskih vodja, a i nekih radikalnih politicara i intelektualaca). MZ za sada zatvara oci pred tom cinjenicom, aki ce se sa tim morati pozabaviti kad tad.

PK
Prijava_Korisnika
13:09 02.05.2012.

Cuj spremio bosanca da izvrsi slozen zadatak ...hahaha u bosni se tablica mnozenja uci tek na fakultetu

PK
Prijava_Korisnika
13:11 02.05.2012.

02.05.2012. u 12:51h cienfuegos je napisao/la: cuj provodi se nasilna islamizacija nad bosanskim muslimanima poznajes ti i jednu muslimansku zemlju na planeti da nije islamizirana zasto bi i kako bi onda bosna mogla biti izuzetak kud svi turci tu i mali mujo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije